Дори да притежавате Air 2S от известно време, възможно е да не сте наясно с пълния потенциал на този невероятен дрон. Той има много интересни възможности за персонализация, които можете да използате. Използването на приложението DJI Fly ще Ви помогне да направите летателното си изживяване още по-вълнуващо.

 

Посветихме тази статия на възможностите, които предлага DJI Air 2S. Ще разгледаме начините, по които можете да създадете най-добрите снимки с дрона си. И така, да започваме…

 

Регулиране на нивото на хоризонта

Ако имате опит с пилотирането и заснемането на снимки с дрон, вероятно Ви е позната следната ситуация. Издигате устройството във въздуха и установявате, че настройката за нивото на хоризонта вече не е активна. Това се случва, макар че сте я задали преди да излетите. Действително е много неприятно да установите това. Но как можете да коригирате настройката на хоризонта?

Air 2S предлага две възможности за целта.

Първият и по-лесен вариант е, като използвате подходящ софтуер за обработка на вече заснетите кадри. Това е метод, който повечето пилоти прилагат. Въпреки че е най-лесният начин има друг - по-добър и професионален. Просто задайте желаните настройки предварително с приложението DJI Fly.

DJI Air 2S ви дава възможност да изберете Автоматичен режим и ръчен режим за регулиране на хоризонта. Подходящо е да използвате първия режим, когато не сте в движение. Съответно, ръчният режим е създаден за употреба, когато вече пилотирате.

 

Как да регулирате хоризонта с DJI Fly?

Изберете Settings от менюто (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).

Отидете в раздела Контрол и от него изберете Калибриране на гимбала.

От там можете да изберете един от двата варианта: Automatic (Автоматично) и Manual (Ръчно).

В случай, че изберете автоматичния режим, то няма да е нужно да въвеждате нищо друго. Просто изчакайте процесът да приключи.

При ръчната настройка ще имате възможност да регулирате ръчно стойностите на хоризонта.

Yaw регулира камерата наляво и надясно.

Опцията Horizon (Хоризонт) Ви позволява да регулирате завъртането на гимбъла наляво или надясно, докато линията на хоризонта се изравни.

Когато намерите правилната позиция на настройките, изберете X в горния ляв ъгъл на екрана, за да се върнете в Camera View (Преглед на камерата).

Един съвет от нас: В случай че изберете решетката за кадриране да е включена, ще можете да я използвате за изправяне на линията на хоризонта „на око“.

 

Завъртане на гимбъла нагоре

Въртенето на гимбъла нагоре Ви позволява да наклоните камерата с 30 градуса от центъра на хоризонта. Благодарение на тази опция можете да използвате по-ефективно дрона си за:

● Инспекция или наблюдение на мостове/конструкции

● Снимане под короните на дърветата

● Заснемане на динамичен хиперлапс или видеоклипове на облаци, докато сте под тях

● Снимане на балони с горещ въздух отдолу

 

За да активирате завъртането на гимбъла, трябва да преминете през тези стъпки:

● От главното меню изберете Control

● Разрешете въртенето на гимбъла нагоре от плъзгача

Уверете се, че плъзгачът е маркиран в синьо (активиран).

Ако искате да направите обратното, плъзнете го отново, за да дезактивирате функцията. Това е така, когато плъзгачът не е оцветен в синьо.

 

Движение на наклона на гимбъла

Ако искате да заснемете перфектно кинематографско видео, функцията за наклон на гимбъла ще Ви е от полза. Коригирайте скоростта и плавността на движението.

Можете да контролирате наклона на гимбъла от от колелото в горния ляв ъгъл на контролера на Air 2S. Без значение колко бързо въртите колелото, то ще реагира спрямо параметрите, които вече сте задали.

Промяна на скоростта и плавността на движението на гимбала:

● Влезте в главното меню

● Изберете раздела Контрол

● Отидете на Advanced Gimbal Settings (Разширени настройки на гимбъла)

След като влезете в разширените настройки, ще можете да регулирате параметрите Pitch Speed (скорост на въртене) и Pitch Smoothness (плавност на въртене), представени съответно със стойности 6 и 16 на изображението.

Преместването на стойностите наляво или надясно (с помощта на плъзгача) ще увеличи или намали скоростта или гладкостта на конкретната функция.

Тези стойности също така не зависят от конкретните режими на полет, в които се намирате, а именно Normal (Нормален), Cine (Снимки) и Sport (Спорт). Можете да изберете да промените всички от тях или да се съсредоточите само върху настройката на един конкретен режим.

 

Ако Ви е интересно да научите още функции на приложението, продължете към част 2 от тази статия.