С представянето на новия FPV дрон DJI Avata 2, потребителите получават по-безопасно, подобрено и напълно завладяващо FPV полетно изживяване, нов сензор за още по-добро качество на изображението и увеличено време на полет.

„Преди по-малко от две години помогнахме на хората да се запознаят с невероятното изживяване от FPV полета,“ каза Фердинанд Волф, творчески директор в DJI. „DJI Avata 2 надгражда това, като предлага на всеки шанса да лети като професионалист с лесни обръщания, завъртания и дрифтове във въздуха. Очакваме с нетърпение да предоставим на потребителите едно от най-добрите налични FPV изживявания, без да са необходими почти никакви усилия от тяхна страна.“

DJI Avata 2 е проектиран да работи с новите DJI Goggles 3 и DJI RC Motion 3.

DJI Goggles 3 разполагат с регулируеми диоптри, два micro-OLED екрана, които поддържат 10-битовия подобрен дисплей с честота на опресняване до 100Hz и предаване с изключително ниска латентност. Оборудван с бинокулярни камери, представящи заобикалящата среда, които също могат да бъдат насложени едновременно с предаването на живо от дрона, пилотите получават безпроблемна ситуационна осведоменост, без да е необходимо да свалят очилата. Тази Real View PiP технология (картина в картината) подобрява както завладяващото изживяване, така и безопасността.

 

Лесно ACRO с DJI RC Motion 3

Чрез комбиниране с DJI RC Motion 3, на новите пилоти се дава силата да правят обръщания, завъртания и дрифтове, изпълнявайки трудни въздушни акробатики с лекота. Независимо дали се издигате, спускате или се преобръщате, епичните кадри могат да бъдат заснети просто с натискане на джойстика на RC Motion 3.

  • Преобръщане с едно натискане: Добавете свежи обрати към заснетия материал с 360-градусово преобръщане напред/назад.
  • Завъртане с едно натискане: Придайте на снимките умопомрачителна магия с 360-градусово завъртане наляво/надясно.
  • Дрифт на 180 градуса с едно натискане: Постигнете драматични визуални ефекти с високоскоростни странични дрифтове, завъртащи се на 180° покрай обекти и бързо отдалечаващи се.

 

Подобрено качество на изображението

С по-голям сензор от своя предшественик, 1/1,3-инчовата CMOS суперширокоъгълна 12MP камера на Avata 2 разширява наличния динамичен обхват и се справя с по-голям ефект при условия на слаба осветеност. Ултраширокоъгълният обектив с ъгъл на видимост до 155° позволява уникални перспективи и наистина близки кадри, което ги отличава от традиционните до момента дрон кадри. Камерата осигурява завладяваща въздушна фотография и HDR видеозапис при до 4K/60fps, както и кадри на забавен каданс при 2,7K/120fps. Оборудван с 10-битов D-Log M Color режим, DJI Avata 2 дава възможност за улавяне на богати детайли в светлите тонове и сенките, изведени в постпродукцията и улеснена цветова градация.

 

Стабилни кадри

Дори по време на напрегнати въздушни маневри, DJI Avata 2 държи видеото остро и стабилно с мощен алгоритъм за стабилизиране и две водещи технологии за стабилизиране на DJI. DJI RockSteady елиминира цялостното трептене на картината дори при летене с високи скорости или при ветровити условия, а DJI HorizonSteady гарантира, че заснетият кадър остава заключен към хоризонта, дори ако дронът се завърти рязко или се люлее агресивно. Освен това, когато настройката EIS е изключена, Avata 2 поддържа Gyroflow, така че кадрите да могат да бъдат допълнително стабилизирани в постпродукцията.

 

Безопасност

Актуализираният интегриран предпазител за пропелерите на Avata 2 е по-лек, позволявайки по-гъвкава и по-свободна навигация в тесни пространства.

На потребителите се предлага допълнително спокойствие и възможност да се справят спокойно с неочаквани ситуации само с едно натискане на Lock бутона на RC Motion 3, което спира дрона. В допълнение, функцията за автоматично връщане към началната точка (RTH) се стартира, когато батерията на дрона е изтощена или в случай на загуба на сигнал, добавяйки допълнително ниво на сигурност.

Полети на ниска надморска височина или на закрито вече могат да се извършват с нови бинокулярни сензори, подобряващи стабилността и безопасността на полета.

В случай, че потребителят приземи дрона по гръб, той може да се качи отново във въздуха бързо, като използва режим Turtle. Когато е активиран, този режим може автоматично да обърне дрона обратно в позиция за излитане, когато е обърнат с главата надолу.

 

По-дълго полетно време

Avata 2 може да се похвали с максимално време на полет от 23 минути и поддържа PD бързо зареждане, така че да може да се презареди и да се върне в небето възможно най-бързо. Освен това, новият двупосочен хъб за зареждане разполага с функция за акумулиране на енергия, позволяваща прехвърляне на оставащата мощност от другите батерии към тази с най-високо ниво на заряд, предоставяйки възможно най-бързо зареждане в критични моменти.

Новото О4 видео предаване предлага до 13 км максимално разстояние за видео предаване, ниска латентност до 24 ms, 1080p/100fps качество на изображението с висока разделителна способност и максимален битрейт от 60Mbps. Неговият дизайн с два предавателя, четири приемника и четири антени осигурява отлична защита срещу смущения и позволява на пилотите да се съсредоточат напълно върху полета си без допълнителни притеснения.

 

Споделяне

Споделянето на вълнението от FPV вече е още по-лесно. Излъчването на живо на DJI Goggles 3 от Avata 2 може да се гледа в приложението DJI Fly и да се предава на друго устройство на разстояние до 5 метра. Освен това може да се използва кабел за споделяне на излъчване на живо към дисплей или към различни очила Goggles 3 чрез Audience режим.

 

Заснемайте и редактирайте безпроблемно

Avata 2 е оборудван с 46GB вътрешна памет, може да съхранява приблизително 90 минути 1080p/60fps видео, като гарантира, че най-добрите части от всеки полет могат да бъдат заснети. Wi-Fi свързаността позволява бързо прехвърляне на файлове към смартфони, последващо редактиране и споделяне на завършена работа.

 

Редактиране с едно докосване с LightCut

Когато DJI Avata 2 е свързан чрез Wi-Fi към приложението LightCut, кадрите могат да бъдат редактирани директно, без да е необходимо да бъдат изтеглени в приложението. Използвайки функцията за редактиране с едно докосване, съдържанието може да се създаде без усилия.

 

Голяма съвместимост

Новите DJI Goggles 3 и RC Motion 3 също се предлагат за Air 3 и Mini 4 Pro. Пилотите с Goggles 3 могат също да използват своите съществуващи традиционни контролери, като RC 2 и RC-N2, за да управляват дрона.