DJI, световният лидер в сферата на дроновете, пусна DJI Dock 2 на световния пазар. Заедно с ексклузивния за него DJI Matrice 3D/3TD дрон, този лек „дрон в кутия“ е рентабилен и лесен за транспортиране и употреба. Съвместим с DJI FlightHub 2, автоматизираните въздушни мисии могат да се управляват и наблюдават чрез облачно-базирани операции. Като мощно корпоративно решение от край до край, DJI Dock 2 може да рационализира ежедневните операции за проучване, инспекции, управление на активи и сигурност.

„През годините индустриалните дронове на DJI помогнаха на ежедневните герои по света да спасяват животи, да подобряват безопасността на работниците в различните индустрии и да запазват екосистемите на фона на климатичните промени“, каза Кристина Джанг, старши директор по корпоративна стратегия в DJI. „Днес твърде много работници трябва да извършват повтарящи се, но сложни и опасни задачи ръчно на място. С DJI Dock 2 ние доставяме рентабилно решение за автоматична въздушна работа, за да извършваме тези задачи ефективно от безопасно разстояние."

 

Изпълнявайте с лекота автоматични мисии с Dock 2

В сравнение с предишната генерация, Dock 2 е значително по-малък и по-лек, като същевременно предлага превъзходни възможности за работа и облачно базирани интелигентни функции. Например, използвайки DJI FlightHub 2, могат да бъдат създадени високопрецизни 3D модели въз основа на събраните данни за полета. С тази информация дроновете могат да бъдат програмирани да регулират автоматично ъгъла на камерата, за да заснемат същата област при следващи полети. Рутинните геодезически задачи могат да бъдат автоматизирани с функции като тази, подобряващи безопасността и ефективността на работниците.

 

· Лесен за пускане, лек дизайн

DJI Dock 2 тежи 34 кг и е с размери 570 mm x 583 mm x 465 mm. Тъй като е 75% по-малък и 68% по-лек от предишната генерация, двама възрастни лесно могат да го носят на ръка, което прави инсталирането по-лесно и по-рентабилно.

 

 

· Ефективна оценка на обекта

DJI Dock 2 използва визуални сензори, за да направи оценка на обекта, преди да бъде пуснат дрона, като гарантира, че траекторията на полета и дестинацията имат добър GNSS сигнал. Това значително ускорява процеса на избор на локация до 12 минути или по-малко, в сравнение с около 5 часа преди. След като е готов, той може бързо да завърши инспекциите на пропелерите и да получи точна RTH информация за локацията, използвайки своите двойни RTK антени, което позволява на дрона да излети в рамките на минута.

 

· Надежден при екстремни климатични условия

DJI Dock 2 може да работи стабилно дори и при суров климат и условия. Той е с рейтинг IP55 за устойчивост на прах и вода и използва измервателни уреди за валежи, скорост на вятъра и температура, за да усети промените във времето в реално време. Използвайки DJI FlightHub 2 с онлайн прогноза за времето, могат да се изпращат навременни предупреждения и полетните задачи могат да бъдат прекратени, ако е необходимо.

 

 

· Стабилни и рентабилни дистанционни операции

DJI Dock 2 може да бъде програмиран да изпълнява мисии автоматично, но по всяко време операторите могат да контролират полета и ъгъла на камерата отвсякъде. Вътрешните и външните лещи тип „рибешко око“ показват условията в реално време във и извън дока, позволявайки на операторите да наблюдават дистанционно метеорологичните условия, обстоятелствата в околната среда и ситуациите при излитане и кацане. В хангара батерията на дрона може да се зарежда безжично от 20% до 90% за приблизително 32 минути.

 

· Минимална поддръжка, дори при спешни случаи

DJI Dock 2 изисква поддръжка само на всеки шест месеца. Ако има прекъсване на захранването, той може да работи самостоятелно с вградената батерия в продължение на 5 часа, оставяйки достатъчно време на дрона да се върне и кацне. Също така, DJI FlightHub 2 незабавно изпраща имейл известия, ако задача за полет е неуспешна, което позволява на операторите да проследяват и отстраняват точно неизправности.

 

 

Високопрецизни въздушни мисии с новия DJI Matrice 3D/3TD

Изцяло нов дрон DJI Matrice 3D/3TD е проектиран да отговаря на високите стандартни оперативни изисквания на DJI Dock 2. И двата дрона разполагат с интегрирани RTK антени, многопосочно засичане на препятствия и автоматично заобикаляне на препятствията, повишавайки степента на успех на всяка автоматична полетна задача. Те също така могат да се похвалят с 50 минути максимално време на полет, работен радиус от 10 км, рейтинг IP54 за вятър и прах и могат да се зареждат за 400 цикъла.

Matrice 3D е предназначен за мисии за автоматично картографиране и проучване. Той разполага с телекамера (1/2-инчов CMOS, еквивалент на 162 mm формат, 12 MP ефективни пиксели) и широкоъгълна камера (4/3 CMOS, еквивалент на 24 mm формат, 20 MP ефективни пиксели) с механичен затвор, отговарящ на нуждите за 1:500 задачи за картографиране с висока точност.

 

 

Matrice 3TD е предназначен за операции по сигурност и инспекция. Той разполага със същата телекамера като Matrice 3D, но с различна широкоъгълна камера (1/1,32-инчов CMOS, еквивалент на 24 mm формат, 48 MP ефективни пиксели). Той също така включва допълнителна инфрачервена камера (еквивалент във формат 40 мм, разделителна способност 640x512 за нормален режим и разделителна способност 1280x1024 за режим на инфрачервено изображение UHR, 28x цифрово увеличение), която може да изобразява както видима светлина, така и топлинни изображения.

 

 

Интегрирана отворена екосистема с обширни възможности

DJI поддържа отворена екосистема, позволяваща на операторите гъвкавостта да използват както DJI, така и софтуер и полезни товари на трети страни. Например, DJI Dock 2 е съвместим с DJI TerraAPI за реконструкция на 2D/3D модел или DJI FlightHub 2 за облачно базирани операции. Междувременно DJI Matrice 3D/3TD може да използва полезни товари на трети страни, като високоговорители, прожектори или парашут, използвайки E-Port и E-Port Lite (всички се продават отделно).