Ако търсите кристално ясно аудио и улеснен работен процес, Вие сте попаднали на правилното място. Днес се гмуркаме в едно сравнение, което има значение за всеки създател на съдържание: DJI Mic 2 срещу оригиналния DJI Mic.

Ето защо ние събрахме тук най-важните подобрения, които DJI Mic 2 предлага. Независимо дали сте влогър, подкастър или режисьор, този задълбочен преглед ще Ви помогне да разберете възможностите и подобренията на тези устройства, след което ще можете да направите най-добрия избор за Вашите аудио нужди.

 

Нов дизайн, пригоден за технически ориентирани ентусиасти

Mic 2 надгражда дизайна на Mic с елегантен метален калъф за зареждане, който предлага както модерна естетика, така и допълнителна сигурност със здрав заключващ механизъм за защита срещу изпускане.

 

 

Предлага се в два елегантни цвята, Shadow Black за по-технологичен външен вид и Pearl White за нещо малко по-елегантно. По този начин Mic 2 позволява изразяване на личен стил, като същевременно гарантира безопасността и визуалната привлекателност на устройството.

 

 

Живот на батерията и производителност

DJI Mic 2 се откроява с удължено общо време на работа в сравнение с DJI Mic. И двата микрофона могат да се похвалят с впечатляваща възможност за 14-часов вътрешен запис без компресия, но общото време на работа на Mic 2 от 18 часа е 20% увеличение спрямо 15-часовия живот на оригиналния микрофон, идеален за продължителни сесии.

Възможността на Mic 2 да поддържа 32-битов плаващ вътрешен запис също е голямо подобрение, което гарантира, че в сесиите, изискващи висококачествено улавяне на звук, той може надеждно да улови достатъчно, за да осигури превъзходна прецизност на записа.

 

 

Разширено свързване и обхват за безжични микрофони

Mic 2 се отличава от оригиналния DJI Mic, като предлага значително подобрено свързване. Поддържайки впечатляващия обхват от 250 метра, Mic 2 добавя гъвкавост във връзките с двойна съвместимост за Lightning и USB-C на смартфони, възпроизвеждане на висококачествено цифрово аудио и най-важното, директна Bluetooth връзка. Освен това, потребителите с камера могат да се възползват от функциите на приемника, като 3,5 мм TRS кабелна връзка, която сега поддържа автоматична синхронизация на захранването с камерата, рационализирайки употребата.

Въпреки споделянето на една и съща USB-C свързаност с компютри, цифровите аудио възможности на Mic 2 са по-разширени, което позволява по-добра интеграция в различни ситуации на запис. За сравнение, оригиналният микрофон предоставя по-прости опции за свързване с аналогово аудио през Lightning за смартфони и стерео цифрово аудио през USB-C.

Тези разлики правят Mic 2 превъзходен избор за създателите, които търсят по-голяма гъвкавост, подобрено качество на звука и по-интелигентно управление на енергията в своето аудио записващо оборудване.

 

 

Опростена употреба и контрол

Надграждайки 0,95-инчовия екран на Mic, Mic 2 разполага с по-голям 1,1-инчов OLED дисплей и прецизно колело за лесно наблюдение и фино нагласяне на аудио настройките, предлагайки прецизна настройка на параметри като усилване, сила на звука, яркост и др. Това позволява на потребителите да постигнат оптимална аудио настройка с несравнима лекота.

Mic 2 разполага и с високо оценения магнитен дизайн на оригиналния DJI Mic. Този иновативен подход осигурява удобство и функционалност, като гарантира, че потребителите могат бързо и сигурно да прикрепят устройството към дрехите си, било то яка на сако, риза или рокля. Този дизайн е особено полезен за хора в забързана среда, където всяка секунда е от значение.

 

 

Заключение

DJI Mic 2 е значителна стъпка напред спрямо оригиналния DJI Mic, предлагайки превъзходна свързаност с Bluetooth и възпроизвеждане на цифрово аудио чрез Lightning и USB-C, разширен обхват за висококачествено аудио заснемане и интелигентно управление на захранването. Неговият подобрен дизайн включва издръжлив и стилен метален корпус със сигурен заключващ се механизъм, а предавателите се предлагат в цветовете Shadow Black и Pearl White.

За създатели на съдържание, подкастери, видеооператори, стриймъри на живо и други, които искат да инвестират в аудио оборудване от най-високо ниво, DJI Mic 2 предлага завладяващи подобрения, които оправдават разглеждането му като новия стандарт в света на преносимите безжични микрофони.