DJI надхвърли себе си с новия дрон DJI Mini 3 Pro. До момента той е най-доброто от серията Mini, съчетавайки малки размери с много по-мощна камера и гимбал, който се завърта на 90 градуса за вертикално заснемане.

 

Новото попълнение на свръхлеката серия Mini определено заслужава титлата “Pro” с всичките си интелигентни функции и висококачествена камера, която до преди това сме виждали само на по-големи модели.

 

Основни Спецификации

Камера: 48MP, 1/1,3-инчов CMOS сензор

Скорост: 16 м/сек

Тегло: <249 г (със стандартна батерия), ~290 г (с батерия Flight Plus)

Обхват: 12 км

Свързаност: DJI O3

Батерия: 34 минути (стандартна батерия), 47 минути (батерия Flight Plus)

Съхранение: 1,2 GB (с възможност за разширяване до 1 TB с microSD)

Размери: 145×90×62 мм (сгънат), 171×245×62 мм (разгънат)

Резолюция на видеото: 4K (3840×2160) при 24/25/30/48/50/60 кадъра в секунда или 1080p при 120 кадъра в секунда

Видеоформати: MP4/MOV (H.264/H.265) @ до 150 Mbps

Цветови профили: Нормален, D-Cinelike

 

Предимства

● Малък и лек

● Страхотна камера

● Гъвкав гимбал с вертикален режим

● Време за полет над 30 минути

● Интелигентни режими на полет

 

Дизайн и хардуер

Новият модел от серията Mini много наподобява външно предишните модели, но е по-малък и има няколко нововъведения - по-големи пропелери и подобрена аеродинамика. Устройството има характерната цветова схема - почти бяло тяло и тъмносиви пропелери.

 

Пропелерите можете да разгънете в реда, в който желаете, докато при предишните модели това трябваше да се случи в определена последователност. Поради това, че липсват пружини за пропелерите, ако искате да ги смените, е необходимо да ползвате отвертка (има такава в кутията).

 

DJI Mini 3 Pro - Размери

DJI Mini 3 Pro е прецизно създаден с тегло под 249 гр. Въпреки това винаги проверявайте какви са изискванията за полет с дрон в страната, която смятате да посетите. Моделът е много практичен - приблизително колкото един по-голям смартфон, което означава, че лесно можете да го вземете навсякъде със себе си.

 

DJI Mini 3 Pro - Контролер

Контролерът е по-голям от самия дрон и разполага с голям екран. Удобен за държане, той има два метални стика, които са удобни за употреба.

 

Полетни характеристики и стабилност

DJI Mini 3 Pro е по-оптимизиран за летене и като всички устройства от серията е много лесен за управление и изключително безопасен.

 

Усъвършенстваният гимбал компенсира за всякакви вибрации и разклащания, а по-мощните мотори го правят по-стабилен от предишните дронове от серията Mini при летене срещу насрещен вятър.

 

Mini 3 Pro разполага със сензори за засичане на препятствия отпред, отдолу и отзад. Тези сензори имат добър периферен обзор.

 

Време за полет

Времето за полет също е подобрено до 34 минути, което е с 3 минути повече от Mini 2. Това означава, че имате около 15%-20% допълнително време за реално заснемане. Интелигентната батерия е много лека и предлага достатъчен заряд за много приключения.

 

Камера и гимбал

Ако досега е важал принципът - колкото е по-голям дронът, толкова по-добра е и камерата, с Mini 3 Pro нещата се променят.

 

Mini 3 Pro е оборудван с 1/1,3-инчов сензор, което е огромна стъпка напред в сравнение с 1/2,3-инчовия сензор на Mini 2.

 

Подобрени са и други характеристики на камерата. Mini 3 Pro може да записва 4K 60fps и 1080p 120fps, което е надгражда предишните 30fps и 60fps на Mini 2. Максималният битрейт на видеото е до 150 Mbps, което елиминира възможността за видими ефекти на компресия и добавя поддръжка за кодиране в native H.265, в случай че искате да намалите размера на файловете.

 

С Mini 3 Pro вече можете да заснемате и 48MP снимки в сравнение с 12MP, предлагани от Mini 2.

 

Дали да го купите?

Има много основателни причини да изберете Mini 3 Pro. Практичен, малък и лек, той ще бъде с Вас навсякъде. Има отлично качество на изображението, дори преди обработка и 10-битова поддръжка при D-Cinelike, ако искате да оцветите кадрите си ръчно.

 

DJI Mini 3 Pro е перфектен за Вас, ако:

● Искате много лек и преносим дрон;

● Искате дрон с наистина добра камера;

● Искате да имате възможност да си купите контролер с вграден екран;

● Искате дрон, който е компактен, стабилен и можете да го ползвате с лекота.

 

Може да разберете повече за DJI Mini 3 Pro на сайта ни. Свържете се с екипа ни, ако имате нужда от консултация.