DJI, световният лидер в света на комерсиалните дронове и технологии за камери, пусна Osmo Mobile 6, компактно преносимо устройство с размерите на Вашата длан, което отключва пълния потенциал на снимките и видеоклиповете на всеки смартфон. Най-новото допълнение към популярната серия Osmo Mobile, стабилизаторът Osmo Mobile 6 е подобрен чрез функции на устройството, софтуерни подобрения и приложения за редактиране, за да даде на потребителите пълен творчески контрол върху телефонните камери, които носят със себе си всеки ден. Наред с подобрената ергономичност и съвместимост с по-големи телефони, Osmo Mobile 6 включва 3-осната стабилизация на DJI, чисто нов Quick Launch и ActiveTrack 5.0.

„Независимо дали сте на къмпинг на открито със семейството или у дома с група приятели, всеки иска да изследва своята креативност и да улови момента по уникален начин“, каза Пол Пан, старши мениджър продуктова линия в DJI. „Стабилизаторът DJI Osmo Mobile е перфектният спътник, за да преодолеете ограниченията на всяка телефонна камера, а Osmo Mobile 6 е най-доброто от серията, което сме правили.”

 

Преносим и с размерите на длан

Osmo Mobile 6 надгражда успеха на OM 5 с нова, ергономично проектирана дръжка и по-голяма скоба за поставяне дори на телефони с калъфи. Може да се носи лесно в джоб и тежи малко над 300g. С вграден удължител, Osmo Mobile 6 е идеален за постигане на по-добре кадрирани селфита или изпробване на снимки от по-интересни ъгли, като тези ниско до земята.

Три мощни мотора и усъвършенстваните алгоритми на DJI поддържат смартфоните стабилни при заснемане на снимки и видеоклипове. Активната моторизирана стабилизация на Osmo Mobile 6 го прави ненадминат за улавяне на действието пред вас, като например пътуване с приятели, разглеждане на града или гледане на първото спортно събитие на детето ви. Електронната стабилизация на изображението на смартфоните може да ви подведе и да понижи качеството на видеото по време на по-динамични движения и ситуации на слаба осветеност, но моторизираната стабилизация на Osmo Mobile 6 работи безупречно във всеки един момент.

 

Бързо като светкавица

Моментите, които искате да уловите, могат да бъдат много кратки, поради което Osmo Mobile 6 разполага с нова функция за бързо стартиране за потребителите на iPhone. Веднъж разгънат, прикрепянето на iPhone към стабилизатора автоматично задейства известието на приложението Mimo, чрез което да влезете незабавно в изгледа на камерата. Времето за подготовка е драстично намалено, като устройството започва да работи три пъти по-бързо от предишните модели.

 

Останете в действието

Подобрената версия ActiveTrack 5.0 на Osmo Mobile 6 предлага по-стабилно проследяване на по-големи разстояния и също така позволява на предната камера да проследява обекти, които се обръщат настрани или се въртят. По време на къмпинг, пътуване или заснемане на улицата, вашите кадри стават по-кинематографични, като гимбълът автоматично държи обекта в центъра на вниманието.

 

Лесно като 1, 2, 3, 4

С нов вграден панел за състояние и Mode бутон, проверката на нивото на батерията и превключването между четирите режима на гимбъла е лесно като 1, 2, 3, 4. Докоснете бързо бутона M и можете бързо да превключвате между:

Follow: Камерата следва движенията по хоризонтала и вертикала на гимбъла и остава равна по време на въртене. Този режим е подходящ за снимане нагоре, надолу и по диагонал.

Tilt Lock: Камерата следва само движенията на гимбъла по хоризонтала и остава стабилна по време на накланяне и завъртане — идеален за снимане хоризонтално или движение около обект.

FPV: И трите оси на гимбъла следват движението на дръжката. Това е чудесно за динамично заснемане на неподвижни обекти като забележителности, сгради или статуи.

SpinShot: Натиснете джойстика наляво или надясно, за да контролирате завъртането на изгледа на камерата и да създавате динамични кадри. Идеално за заснемане на push, pull и кадри под остър ъгъл.

 

Контрол с колелото

Безпроблемно и плавно контролирайте увеличението и фокуса с новото странично колело на Osmo Mobile 6. Завъртете колелото, за да регулирате фокусното разстояние за гъвкава композиция и приближавайте и отдалечавайте с изключителна плавност. Постигнете лесно кинематографичен изглед със завъртане на страничното колело, за да превключите към ръчно управление на фокуса.

 

Интелигентни функции за смайващо съдържание

За да ви помогне да превърнете съдържанието си в най-добрия израз на вас самите, Osmo Mobile 6 включва редица интелигентни функции:

Timelapse: Манипулирайте времето и пространството с Timelapse, Motionlapse и Hyperlapse. С тези три прости шаблона красивите моменти могат да бъдат смесени във впечатляващи клипове.

DynamicZoom: Използвайте режимите Move In и Move Out, за да получите визуални ефекти на разтягане и компресия, създавайки „блокбъстър“ кадри само с вашия телефон.

Gesture Control: Правенето на снимка или стартирането на видеоклип никога не е било толкова удобно. Жестовете правят заснемането на селфи или групова снимка изключително лесно.

Panorama: Три различни панорамни режима – 3x3, 240° и CloneMe – са налични, за да ви помогнат да заснемете зашеметяващи пейзажи или уникални композиции.

Story Mode: Различни шаблони помагат да се комбинират движения на камерата, преходи, саундтраци и други, за да могат потребителите да споделят привлекателни видеоклипове с едно докосване без усилие или може да се създаде персонализиран шаблон.

 

Конструктивни приложения от начало до край

Собственото приложение Mimo на DJI и официално препоръчаното приложение LightCut са налични, за да напътстват всеки по време на пътуването му в създаването на съдържание.

В изгледа на камерата на DJI Mimo, при първата употреба на много функции изскачат уроци, за да помогнат на потребителя да започне работа за нула време. Функцията ShotGuides на Mimo автоматично разпознава ситуацията и препоръчва последователност от кадри, заедно с урок как да ги постигнете.

Когато става въпрос за редактиране, преминете бързо от DJI Mimo към приложението LightCut, което включва редактиране с едно докосване, задвижвано от AI и набор от ексклузивни видео шаблони. От заснемането до обработката, това е отлично решение, както за новите създатели, така и за професионалистите, за да извлекат максимума от своите кадри.