За разлика от любителските дронове, модерните селскостопански дронове са създадени така, че да могат да събират определени данни, да извършват специфични операции и да се използват от професионалисти. Затова и можем да забележим съществената разлика в тяхната цена. Но как да изберете най-добрия земеделски дрон, който да Ви бъде максимално полезен? В тази статия ще преминем през характеристиките, на които да обърнете внимание.

 

Селскостопански дронове за пръскане - предимства

Качествено наблюдение

Благодарение на теглото и летателната си способност, земеделският дрон може да се издигне бързо над полето и да Ви даде много съществена информация за състоянието на реколтата. Така ще имате по-добра видимост и наблюдение над растенията, а оттам ще можете и да контролирате по-добре процесите.

 

По-големи приходи

Ще имате повече приходи и по-малко загуби. Ще можете да реагирате на всички значими промени навреме. Събирането на данни става лесно и бързо, така че да можете да се съсредоточите върху планиране и действие.

 

Актуална информация

Различните сензори, които аграрните дронове притежават, дават информация и за времето. Това означава, че ще имате и актуална информация за метеорологичните условия. Ще можете да се информирате и за наличието на вредители и да вземете адекватни мерки.

 

Ефективно пръскане с дронове

Освен че е много по-безопасно, пръскането с дронове е много по-ефективно. Пестицидите се пренасят в обезопасен резервоар и културите се третират по-целенасочено.

 

Ръководство за закупуване на селскостопански дронове за пръскане

Ето на кои характеристики да обърнете внимание при избор на земеделски дрон за пръскане.

 

Качествена изработка

Вашият земеделски дрон трябва да е едновременно лек и маневрен. Освен това той трябва да е изработен от качествени и здрави материали, за може да издържи на натоварването. Той трябва да е инвестиция, на която да можете да разчитате дълго време.

 

Достатъчно мощни мотори

Моторите на селскостопанският дрон трябва да са достатъчно мощни, за да извършат сложните задачи за земеделието. Също така, те трябва да са достатъчно леки, за да може полетът да е стабилен и плавен.

 

Изисквания за камерата

По време на полета ще има различни предизвикателства, като например вятърът, самите мотори и въртенето на пропелерите, а и високата скорост образуват вибрации. За да не се отрази това на качеството на видеото и кадрите, трябва камерата да има надеждна стабилизация.

 

Ефективен обхват на предаване

Уверете се, че моделът, който сте избрали, има добър обхват т.е. ще може да отговори на нуждите Ви. Важно е да сте спокойни, че дронът ще може да предостави достатъчно добър изглед и няма да се налага да обикаляте посевите, например, за да се свържете с него. Най-добре е, ако дронът Ви може да покрие цялото земеделско поле, без да се налага да се местите.

 

Възможности на батерията

Времето за летене постоянно се подобрява с всеки нов дрон, който излиза на пазара. В момента най-добрите селскостопански дронове имат полетно време около 2 часа. Това е достатъчно време, в което можете да направите необходимите кадри или да използвате дрона за пръскане на значително голямо поле. Добрите модели също разполагат и с възможност за бързо зареждане.

 

Резервоар

Много важна характеристика, на която да обърнете внимание при избор на дрон за пръскане е товароносимостта на разпръскващата система или колко литра може да събере резервоара. Колкото по-големи са възможностите му, толкова по-рядко ще се налага да зареждате устройството и да го изпращате на мисия. Като цяло от теглото на самия дрон зависи и колко товар може да носи. Имайте предвид, че може да има разлика между носещата способност в литри и в килограми.

 

Как дроновете за пръскане на земеделски култури помагат на фермерите?

Използването на селскостопански дронове може да Ви помогне да увеличите производството си и то със значителни количества.

Чрез специалните сензори на дрона можете да се информирате как културите се напояват и какво е тяхното състояние, дали има болни или повредени растения. Дроновете са много ефективни за сформирането на стратегия за отглеждането на културите.

Ще имате възможност да локализирате бързо и лесно проблемните области. Ще можете веднага да започнете да третирате културите според състоянието им. Така можете да спасите много голяма част от посевите.

Камерите на дроновете имат инфрачервени сензори, които ясно показват кои растения са здрави и кои са наранени или имат нужда от повече напояване. Това няма как да бъде определено с човешко око.

 

Разгледайте всички модели земеделски дронове, които предлагаме. За повече информация не се колебайте да се свържете с нашия екип.