DJI Mavic Air и DJI Goggles

Новият дрон DJI Mavic Air е съвместим с очилата DJI Goggles и с новите DJI Goggles Racing Edition. Също като при DJI Spark, връзката се осъществавя с USB към дистанционното управлениe на дрон.

Свързване на USB към дистанционното управление на DJI Mavic Air

Първото което трябва да направите е да се уверите, че Вашите DJI Goggles са с последна версия на фърмуер-а, след това свържете micro USB кабела към USB порта, който се намира под лентата за глава на DJI Goggles.

Свързване на USB кабел с DJI Goggles Свързване на USB кабел с DJI Goggles

Следващата стъпка е да свържете DJI Goggles с дистанционното управление. Важно е да се отбележи, че може да използвате само едно FPV устройство заедно с DJI Mavic Air. В случай че свържете две FPV устройства едновременно, само първото свързано ще заработи.

Свързване на DJI Goggles с дистанционното управление на DJI Mavic Air

Най-удобният и лесен начин е като свържете Вашият смартфон или таблет с DJI Mavic Air, след това да свържете дрона с DJI Go 4 и накрая да свържете DJI Goggles към долния USB порт на дистанционното.

Свързване на DJI Goggles с дистанционното управление на DJI Mavic Air Свързване с приложението DJI Go 4

До този момент все още няма да имате връзка с DJI Goggles, защото телефонът Ви все още е свързан. Когато сте готови да използвате DJI Goggles, просто извадете страничния USB кабел от дистанционното управление и връзката ще бъде заменена.

Премахване на страничния USB кабел от дистанционното управление на DJI Mavic Air

След като извадите страничния USB кабел, DJI Goggles ще се свържат с дрона и ще се появи 720P видео на живо, както и телеметрия на полета.

Видео на живо с DJI Goggles

Благодарение на предните и задни сензори на дрона, радарът за избягване на препятствия Ви сигнализира с червен цвят при опасност от сблъсък.

Радар за избягване на препятствия на DJI Mavic Air

Когато използвате DJI Goggles с DJI Mavic Air ще имате достъп до редица опции и функции, които може да управлявате чрез тъчпада на DJI Goggles, включително и режим Tapfly.

Режим Tapfly на DJI Mavic Air

Също имате възможност да променяте настройките на камерата и режимите за запис на видео.

Режими на снимане с DJI Mavic Air

Разделителната способност и честотата на кадрите могат да бъдат променяни. Можете да избирате различни режими на снимане, както и ръчна настройка на камерата.

Режими на видеозаснемане с DJI Mavic Air Режими на снимане с DJI Mavic Air

С режимът Head-tracking на DJI Goggles работи при DJI Mavic Air, като Ви позволява да контролирате камерата с движения на главата.

Режим Head Tracking на DJI Goggles