Дроновете са страхотни и Ви позволяват да правите снимки от високо и извън Вашия обсег, както и да се състезавате с приятели. Веднъж когато изкарате дрона си за полет, можете да искате да го използвате не само за няколко минути, а за часове наред. Няма да искате да спирате, но ще се наложи, защото Вашата батерия се изчерпва бързо. Ако сте като повечето потребители, вероятно ненавиждате краткотрайните полети. Въпреки това, което казват повечето реклами, действителният “живот” на батерията обикновено е само около половината от рекламираното.

Ако използвате дронове с цел наблюдение, очевидно имате нужда от нещо, което може да остане във въздуха известно време, докато състезанието с дронове обикновено отнема само около 5 минути. Но ако тренирате за такова, тогава ще Ви трябва дрон, който може да лети за по-дълго време, за да успеете да се подготвите добре.

Освен ако не сте готови да похарчите много пари (поне 1500 лева или повече), не очаквайте да превишите 20-минутната във въздуха. Тъй като батериите са изключително скъпи, важно е да се грижите за тях по най-добрия начин.

Добрата поддръжка на батериите Ви е от решаващо значение за осигуряване на дълъг живот. Трябва да избягвате да оставяте батериите си да бездействат твърде дълго. Все пак има начини да удължите живота на батерията на Вашия дрон.

В тази статия ще ви покажем някои практически начини да задържите дрона си във въздуха за по-дълго (тези съвети работят за почти всеки модел).

Пет фактора, които засягат живота на батерията: премахнете излишното тегло, избягвайте вятъра, летете плавно, не източвайте батерията агресивно и купете допълнителни батерии.

Както можете да си представите, летенето на Вашия дрон във ветровити условия ще източи заряда на батерията много по-бързо. Това е така, защото дронът използва повече енергия, за да остане във въздуха и да се пребори с вятъра едновременно. Летенето в по-спокойни метеорологични условия ще премахне този проблем.

Агресивен летец ли сте? Ако е така, тогава ще разполагате с по-малко време за полет от някой, който лети по-плавно и спокойно. Под „агресивен“ имаме предвид внезапна промяна на посоките, обръщане или летене много бързо с резки и силни движения на джойстиците.

Записването на въздушни кадри също източва батерията на Вашия дрон по-бързо. Чудесен начин да удължите времето си на полет е да намалите теглото на Вашия квадрокоптер. Можете да направите това, като премахнете предпазителите и камерата на дрона.

Важно е да се отбележи, че дроновете са по-ефективни в движение, отколкото при кръжене на едно място. Това не винаги е вярно, но потребителите на DJI са склонни да отчитат максимално време на полет, когато се движат с плавно и последователно темпо. Това е по-лесно да се разбере при дроновете с фиксирани крила/пропелери - когато се движат достатъчно бързо, крилата създават повдигане и придвижването на дрона през въздуха изисква много по-малко енергия, отколкото ако трябва да се задържа на едно място.

Ако искате да се наслаждавате на качество на снимките и дълъг полет, нашите експерти Ви съветват да разгледате модела DJI Mavic Air 2. Дронът DJI Mavic Air 2 е повече от просто наследник на оригиналния Mavic Air. Mavic Air 2 поддържа мястото си като дрон от среден клас в състава на DJI. По отношение на размера, цената и възможностите си, Mavic Air 2 стои точно между дроновете от серията Mavic Mini и Mavic 2.

Надяваме се, че тази статия успя да Ви предостави полезни съвети за живота на батерията на Вашия дрон. Трябва да имате предвид факторите, които влияят на времето на полета Ви преди да вдигнете дрона си във въздуха. Не забравяйте да не насилвате квадрокоптера си срещу вятъра, вземайте под предвид теглото му, способностите му във въздуха и живота на батерията.

Ако се нуждаете от допълнителна батерия, тук е мястото да се сдобиете с такава.