В селското стопанство дроновете имат все по-голямо значение. Те могат да помогнат за подобряване на производствените процеси и оптимизиране на разходите. DJI е един от водещите производители на дронове в света и предлага висококачествени селскостопански дронове. В тази статия ще разгледаме най-добрите селскостопански дронове на DJI.

Ако все още се питате кои са топ 3 селскостопански дронове, то тогава преминете към следващите редове, в които сме направили класация на най-популярните модели. Естествено, това не са всички предложения на DJI, така че не пропускайте да разгледате и останалите в сайта ни. А сега, да започваме.

 

Топ 3 селскостопански дронове на DJI

 

DJI Agras T30

DJI Agras T30 е революционен аграрен дрон, който заема водещо място в интелигентното селско стопанство. С 30-литров резервоар, той издига ефективността на пръскането до нови висоти. Трансформиращото се тяло на дрона позволява по-ефективно пръскане, особено при овощни дървета. С новите решения на DJI за дигитално земеделие, T30 помага да се намали използването на пестициди и да се увеличи добивът чрез ефективни практики.

Tехнология "Branch-To-Target" Ви позволява да регулирате ъгъла на дюзите и да пръскате през гъстите корони на дърветата. По този начин разпръснатите пестициди ще се разпределят равномерно, отгоре и отдолу и количеството капки ще се увеличи със 100%. С помощта на интелигентната облачна платформа за управление на селското стопанство и картографиране можете да управлявате своята 3D цифрова овощна градина през мобилния си телефон.

T30 е оборудван с голям 30-литров резервоар. Оптималната ширина на пръскане е увеличена до 9 метра, а ефективността на полевото пръскане достига до 40 акра/час. Общата ефективност се увеличава с 33,3%. T30 е лесен за управление и има дълъг експлоатационен живот.

 

DJI Agras T10

Дронът Agras T10 отваря нова страница в ерата на агроиндустрията. Той предлага лесно за използване, автономно и надеждно решение за традиционните операции по растителна защита. Благодарение на неговия лек и сгъваем дизайн, точно позициониране и равномерно пръскане, стопаните вече могат да се съсредоточат върху по-голямата картина и да са сигурни, че за техните култури се полагат прецизни и качествени грижи.

Новата сгъваема конструкция на Agras T10 е изработена от въглероден композит, който осигурява здравина на цялото модулно тяло, като същевременно запазва теглото му. Корпусът може да се сгъва бързо, като така размерите му се намаляват с около 70%. Това прави транспортирането и преместването по-ефективно и удобно. Батерията и резервоарът му са проектирани така, че да се сглобяват лесно, което подобрява цялостната му ефективност.

Дронът paзпoлaгa c 4 дюзи и имa дeбит нa paзпpъcĸвaнe дo 2,4 литpa в минута. Oбopyдвaн c двyĸaнaлeн eлeĸтpoмaгнитeн дaтчиĸ зa пoтoĸ, Т10 нocи пo-paвнoмepeн eфeĸт нa пpъcĸaнe, peaлизиpa пo-тoчнo ĸoличecтвo пpи нaнacянe и eфeĸтивнo cпecтявa тeчнocт. Agras T10 излита само с едно докосване, което го прави изключително лесен за управление. Той има интелигентен режим за планиране на маршрути, което означава, че ще планира най-подходящия маршрут за всяка операция. Стандартно се предлага с RTK модул, който осигурява позициониране с точност до сантиметър. Благодарение на новото приложение DJI Agriculture и RTK модула се осигурява пълно покритие и опростяване операциите за защита на културите.

 

DJI Mavic 3 Multispectral

Mavic 3M е компактен и преносим дрон, който дава възможност за ефективно изследване от въздуха, позволявайки на потребителите да видят дори невидимото. Усъвършенстваната му технология включва RGВ ĸaмepa и мyлтиcпeĸтpaлнa ĸaмepa зa cĸaниpaнe и aнaлизиpaнe нa pacтeжa нa ĸyлтypитe c пълнa яcнoтa. Упpaвлeниeтo нa ceлcĸocтoпaнcĸoтo пpoизвoдcтвo изиcĸвa пpeцизнocт и дaнни, a Маvіс 3М дocтaвя и двeтe. С обхват до 15 км и технология за избягване на препятствия той е безопасен и стабилен за използване.

Mavic 3M също така предоставя RTK позициониране на ниво сантиметър и синхронизация на времето на ниво микросекунда, а с максимална височина на полета от 200 метра, дронът е идеален за високопрецизни въздушни проучвания и наблюдение на растежа на културите от дистанция.

Обновената система за изображения на дрона включва 20MP RGB камера и четири 5MP мултиспектрални камери (green, red, red edge и near-infrared) за приложения като високопрецизни въздушни проучвания, наблюдение на растежа на културите и изучаване на природните ресурси.

Със своята интегрирана система и усъвършенствана технология Mavic 3M предлага по-точни данни и по-бърз анализ, което го превръща в основен инструмент за прецизно земеделие.

 

Как да изберем селскостопански дрон?

Няма нищо по-лесно от това да изберете селскостопански дронове в сайта ни. Тук предлагаме отлични безпилотни летателни апарати, с чиято помощ да се грижите по-добре за земеделските култури и да се радвате на висока производителност.

При избор на селскостопански дрон е важно да се вземат предвид нуждите и специфичните изисквания на земеделското стопанство. В случай че не можете да се справите сами с избора на селскостопански дрон, то тогава не се колебайте да използвате контактната форма в сайта ни, а ние ще Ви предоставим пълна и точна информация.