На всеки един от нас се е случвало да заснеме чудесен видео клип, но когато го прегледа за първи път остава разочарован от размазания и трептящ образ. Вече има решение с новата жироскопична стойка на DJI: Osmo Mobile 2. Новата стойка Osmo Mobile 2 е значително по-лека от предшественика Osmo Mobile. Ако искате да доведете видеоклиповете на смартфона си до следващо ниво, Osmo Mobile 2 е правилния избор.

Дизайн

DJI следват и запазват дизайна на първата стойка Osmo Mobile, но правят и няколко важни промени. И двете стойки са предназначени за заснемане на видеоклипове от Вашия смартфон само с една ръка.

Стабилизираща стойка Osmo Mobile 2

Една от главните промени е материалът, от който е изграден Osmo Mobile 2. Използвана е високо устойчива пластмаса, която е значително по-лека от предишният материал, използван при Osmo Mobile.

Стойката Osmo Mobile 2 тежи едва 485 гр. без добавен смартфон, което позволява дългото й използване, без да уморявате ръката си. Всичките бутони и контроли остават познатите, като при предишния модел. Имаме джойстик за настройване на ъгъла на камерата и Power/Mode бутон за преминаване между различните режими на стойката. От едната страна се намира и Zoom бутона, с който може да приближавате, докато снимате.

Новият Osmo Mobile 2 придържа Вашия смартфон чрез пружинен механизъм и не се налага да затягате винт, както преди. Стойката може да подържа размер на смартфони до фаблет, но може да се наложи да премахнете защитния калъф, в случай че устройствот е по-голямо от спектъра.

Една от най-големите промени с Osmo Mobile 2 е възможността да завъртате смартфона си в портретен режим. Докато Osmo Mobile може да снима само в стандартен пейзаж. Преди масово се избягваше портретно заснемане, но с наличието на много социални мрежи като Snapchat, Instagram и други се използва все по-често.

Режим портрет и пейзаж с Osmo Mobile 2

Друга важна промяна е фиксираната батерия при Osmo Mobile 2. Обикновено това би било лоша новина, защото няма да може да сменяте батерията. Но Osmo Mobile 2 издържа около 15 часа само с едно зареждане, което е с 5 часа повече от Osmo Mobile.

Osmo Mobile 2 разполага с USB порт, който може да свържате с Вашия смартфон и да го използвате като преносимо зарядно устройство.

Приложение

Osmo Mobile 2 е съвместим с iOS и Android операционни системи, като връзката се осъществява чрез Bluetooth и след това управлението може да се извърши с помощта на приложението DJI GO.

Приложение DJI GO на Osmo Mobile 2

Приложението Ви позволява да се възползвате от различни режими и функции, като Timelapse, Hyperlapse или ActiveTrack. Проследяващите режими са изключително полезни за влогъри или когато искате да се заснемете докато се движите, без да се налага да търсите помощ от друг човек.

Функцията за приближаване на обектите също могат да бъдат използвани само с приложението DJI GO. Може да променяте настройките на стойката в различни режими на движение – стандартен режим или спортен.

Заключение

DJI Osmo Mobile 2 е най-добрата жироскопична стойка на пазара в момента. Тя е лека и удобна за използване, а живота на батерията е удължен. DJI подобрява Osmo Mobile 2 с превключване от режим пейзаж в портретен режим. Всичко това заслужава да се повтори за последно, тъй-като изборът е ясен – Osmo Mobile 2.