Насладете се на завладяващ изглед от първо лице от ново поколение с дрон DJI FPV.

Пилотирането на дронове се превърна в популярен и изключително ефективен начин за заснемане на впечатляващи кадри през последните години. Но за разлика от преобладаващата част от моделите на пазара, които предоставят на пилота изглед на кадрите чрез дистанционно управление и екран на смартфон, FPV дроновете осигуряват една уникална възможност – изглед от първо лице. Това буквално означава, че можете да се насладите на вълнуващото изживяване да виждате директно това, което „вижда“ дронът, чрез очила за виртуална реалност. Традиционните FPV дронове са свързвани предимно с въздушните състезания и акробатики. DJI, обаче, отново изненада почитателите на високите скорости, като пусна на пазара един по-различен и революционен FPV дрон.

Новият FPV дрон на DJI e още едно революционно постижение в дроновата индустрия. Този забележителен модел на DJI притежава множество впечатляващи функции, но основното, което го отличава е специалното му предназначение за употреба с DJI FPV Goggles V2. Той е специализиран в заснемане на висококачествени кадри, като позволява максимална маневреност. В следващите редове ще разгледаме основните характеристики на DJI FPV и какво го прави по-различен от останалите FPV дронове.

Основни характеристики

DJI FPV Goggles V2

Както споменахме, новият FPV дрон на DJI е специално предназначен да бъде използван в комбинация с очилата DJI FPV Goggles V2. Благодарение на тях, можете да се потопите в света на летенето от първо лице. Реалното докосване до полета се подсилва от широкото зрително поле (FOV) от 150° на дрона. Очилата предават HD видео до 120 кадъра в секунда, което прави високоскоростните полети още по-качествени и стабилни, а кадъра - плавен и реалистичен.

DJI Audience Mode

Не е нужно да летите сами, благодарение на DJI Audience Mode. Този специален режим позволява да присъедините други DJI FPV Goggles V2 устройства към Вашия полетен канал. По този начин и други потребители могат да виждат кадрите, които виждате Вие.

Предавателна система OcuSync 3.0

Добре познатата на потребителите на DJI стабилизираща система за видео предаване OcuSync се появява и в този модел с новото си трето поколение - OcuSync 3.0. Подобрената система има обхват за предаване до 10 км и предоставя кристално чиста картина. Насладете се на надеждно и стабилно видеопредаване през целия полет.

OcuSync 3.0 предоставя възможност за автоматично превключване между две честоти - 2.4GHz и 5.8GHz и битрейт на видеопредаване до 50 Mbps. Благодарение на това, сигналът е защитен от смущения.

DJI Motion Controller

DJI Motion Controller e иновативен контролер, който се предлага за закупуване отделно. Той е изключително интуитивен, като позволява да управлявате дрона само чрез движението на ръката си. Контролерът за движение разполага с удобен бутон за ускорение и още няколко ергономични бутони, с които лесно да управлявате устройството.

Режими на полет

DJI FPV разполага с три различни режима на полет, позволяващи дори на начинаещите пилоти да преживеят невероятното усещане на летенето. 

N режим

Ако сте начинаещ пилот, това е режимът, с който трябва да започнете Вашия летателен опит. Чрез него имате достъп до традиционните контроли на полета, като същевременно са активирани защитни режими за избягване на препятствия. 

S режим

За тези, които са с междинен опит, се препоръчва иновативният S режим. Той съчетава стабилност и опростеност при управлението, като същевременно позволява да се заснемат динамични кадри.

М режим

M режимът за опитни пилоти предоставя възможност за използването на целия потенциал на дрона. Можете да зададете настройките според предпочитанията си. В този режим можете да развиете скорост от 0 до 100км /ч само за 2 секунди!

Функции за безопасност

Дронът DJI FPV разполага с някои от най-новите и най-модерни функции за безопасност на DJI.

Той разполага с иновативна технология за избягване на препятствия. Сензорите засичат препятствията както напред, така и надолу. Сред наборът от защитни функции е и сензорът ТoF за позициониране. Кацането при слаба осветеност вече е много по-лесно, благодарение на спомагателната долна светлина, осветяваща зоната за кацане.

Допълнителна безопасност на полета

Дронът DJI FPV се предлага с допълнителни функции за безопасност, като Smart Return to Home и Low Battery Return to Home. Тези режими гарантират, че дронът Ви ще се върне при Вас, когато изгубите сигнал или наличната батерия е твърде ниска.

Automatic Dependent Surveillance-Broadcast, или по-накратко ADS-B е още една допълнителна защитна функция, която уведомява пилота, когато в района има друго пилотирано устройство, било то дрон или самолет.

Спешна спирачка и задържане

Функцията за аварийно спиране и задържане е особено полезна в неочаквани ситуации, в които маневрирането е затруднено. Само чрез задържане на един бутон можете да спрете дрона и да го задържите, без значение в кой режим сте го използвали преди това. 

Камера

Дронът DJI FPV работи с широкоъгълна камера, която може да снима до 4K резолюция с изумителните 60 кадъра в секунда. Той също така поддържа до 120Mbps видео битрейт за кристално чиста картина. Благодарение на 150-градусово зрително поле, можете да заснемете висококачествени широкоъгълни снимки.

RockSteady Stabilization

Технологията RockSteady Electronic Image Stabilization позволява заснемането на най-плавните и кристални кадри, без значение колко резки са Вашите маневри. Един от най-големите недостатъци на състезателните дронове е, че поради високата скорост, кадрите могат да са накъсани. Новата технология на DJI FPV решава и този проблем.

Аеродинамичен и модулен дизайн

DJI FPV се откроява с елегантен аеродинамичен дизайн, който е едновременно привлекателен и функционален. Модулният дизайн работи с мощно и ефективно задвижване, за да Ви даде едно различно и запомнящо се FPV изживяване.

Можете лесно да замените основните части, като предпазителя за камерата, крачетата за кацане и горния корпус. Това улеснява ремонтните дейности. За да защитите дрона, можете да се възползвате от услугата DJI Care Refresh, която покрива широк спектър от щети и Ви осигурява спокойствие по време на полет.

DJI VIRTUAL FLIGHT APP

Сега е много по-лесно да се научите да пилотирате безопасно. Приложението DJI Virtual Flight позволява да летите, без да използвате дрона. Всичко, което трябва да направите, е да свържете DJI FPV Goggles V2 и дистанционния контролер, и можете да практикувате летене в реалистични, симулирани ситуации.

DJI FPV COMBO

DJI FPV Combo е най-изгодният пакет, който ще Ви предложи всичко, от което имате нужда, за да осъществите незабравимото FPV изживяване. DJI FPV Combo се предлага с дрон DJI FPV, DJI FPV Goggles V2, дистанционно управление и всички необходими аксесоари.

Вижте повече за този забележителен FPV дрон на страницата на COPTER.BG. Свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси.