Професионална камера за снимане на филми DJI Ronin 4D: Преглед

С DJI Ronin 4D ще покорите кинематографията.

Ако сте решили професионално да се занимавате със заснемане на филми, то най-подходящото решение за Вас определено е DJI Ronin 4D. С тази стабилизирана камера ще можете да създавате изключително качествени продукции на високо ниво, както по отношение на картината, така и на стабилизацията на кадрите.

 

Основни характеристики на DJI Ronin 4D

Високо интегрираният модулен дизайн на DJI Ronin 4D позволява да се работи с него прецизно и качествено. Тялото му е солидно и е изработено от въглеродни влакна, алуминий и магнезий. В професионалната камера са интегрирани най-модерните технологии, които предлагат цялостно решение за кинематографията. С нея получавате неограничени възможности за координирано заснемане.

 

1. Zenmuse X9

Ronin 4D е оборудван с водещата Full Frame камера на DJI - Zenmuse X9 и най-новата система за обработка на изображения CineCore 3.0, която позволява поддържането на вътрешен запис на Apple ProRes RAW, ProRes 422 HQ и H.264 с резолюции до 8K/75fps и 4K/120fps видеозапис.

Zenmuse X9 поддържа двойно Native ISO, което помага да бъде записано всичко до последния детайл в изображенията, независимо дали е вечер, или слабо осветена сцена. То осигурява естествени преходи на акценти и сенки, благодарение на високия динамичен обхват. Вече ще можете да заснемате слабо осветените сцени лесно и с увереност. Zenmuse X9 е в състояние да запази автентичните и точни цветове и да придаде на изображенията кинематографичен изглед.

 

2. ND филтри

Налични са вградени 9-степенни висококачествени ND филтри, които могат да се превключват бързо, благодарение на вътрешната моторизирана система.

Към момента Zenmuse X9 поддържа три компактни пълнокадрови обектива.

 

3. 4-осна стабилизираща система

DJI Ronin 4D има 4-осна стабилизираща система, благодарение на която се намалява вертикалното "подскачане" и клатене. Четирите оси работят заедно с всички сензори и така се постига ефектът на плавни кинематографски движения с изключително скъпа, професионална камера, които вече са напълно достижими с Ronin 4D.

 

4. Гимбал система

Гимбал системата е компактна и преносима. Благодарение на нея, можете да започнете да снимате веднага, като избегнете ръчното балансиране на камерата. Гимбалът осигурява стабилни кадри, дори ако работите с обективи, които по време на употреба изместват центъра на тежестта си.

Ronin 4D предлага най-доброто стабилизиране от цялата серия Ronin до сега. С натискане на един бутон можете да превключите в спортен режим, който ще позволява на гимбала да реагира бързо на движенията Ви.

 

5. ActiveTrack Pro

ActiveTrack Pro ще Ви позволява да проследявате обекти още при първия дубъл. Благодарение на него ще запазвате фокуса върху обектите през цялото време и дори при по-големи разстояния. Ще записвате професионално съдържание, което лесно можете да споделяте след това.

 

6. LiDAR Waveform

DJI Ronin 4D прави по-лесно от всякога ръчното фокусиране. LiDAR Waveform е иновативната и интуитивна технология, която бързо локализира точките на фокусиране и позволява фокусиране с изключителна прецизност. Технологията е така разработена, че дори операторите с малък или никакъв опит да могат бързо да се справят с ръчното фокусиране.

LiDAR може да фокусира бързо, без да прави компромис с качеството на изображението. Също толкова добър ефект има и при слабо осветление. Автофокусът вече се издигна на съвсем друго ниво. Ronin 4D е в състояние да поддържа отличен фокус, дори когато има бързо движещи се обекти и движението е силно размазано.

 

7. Автоматизиран ръчен фокус (AMF)

Автоматизираният ръчен фокус е режим, с който автоматично ще фокусирате с точността и гъвкавостта на ръчен фокус. При промяна на точката на фокусиране, колелото за фокусиране ще се върти в синхрон, но Вие ще можете във всеки един момент да поемете ръчно управлението. Колелото за фокусиране на дясната ръкохватка разполага с динамично затихване с електромагнитна технология, която ще Ви даде физическо усещане за промяна на фокуса. Това усещане е интуитивно и модерно изживяване при фокусирането, което е ненадминато в индустрията днес.

 

8. DJI O3 Pro

Ronin 4D има система за безжично предаване и управление - DJI O3 Pro, която е изцяло нова технология за предаване на видео и има доста по-голям обхват от предишните модели. Видеата са с резолюция 1080p/60fps FHD и имат значително подобрена сигурност, стабилност и предотвратяват смущения.

 

9. Дистанционен монитор

Дистанционният монитор е с висока яркост и поддържа един предавател с множество приемници за видео и аудио емисии. Може да предава в два режима - Broadcast и Control. При Broadcast няма ограничение в броя на приемниците и е подходящ за наблюдение с големи екипи, докато Control поддържа координираната работа на два приемника.

 

10. Батерия

DJI Ronin 4D използва интелигентни батерии TB50, с които можете да работите до 2.5 часа. Капацитетът на батерията е 4280 mAh и се зарежда бързо до 1 час и половина. При ниски температури функционират благодарение на автоматичното подгряване. Най-ниската работна температура на Ronin 4D е -10°C.

 

Аксесоари за DJI Ronin 4D

Възможностите за допълнителни аксесоари са много разнообразни. Благодарение на тях ще се насладите на компактно удобство и професионално заснемане. Използвайте само оригиналните аксесоари на DJI, защото те са прецизно изработени и са най-подходящи за Ronin 4D.

Вижте повече информация за DJI Ronin 4D, както и за наличните аксесоари на страницата на COPTER.BG. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.