Професионални дронове

Какво представляват професионалните дронове и кои са най-добрите модели на пазара?

 

Какво е професионален дрон и как работи?

Дроновете имат много приложения в нашето съвремие. Сред тях са създаването на професионални филми, фотография, военни мисии, подобряване на процесите в селското стопанство и още много други.

Професионалният дрон е безпилотно летателно средство, което се управлява от човек чрез специален контролер, но понякога може да бъде зададено и автономно летене. Този вид устройства разполагат с GPS и множество други сензори, подпомагащи лесното управление на машината. Технологията на дроновете непрестанно се развива и любителите на тези летателни устройства могат да достигат до все по-високо качество на летателно преживяване.

 

Как да изберете професионален дрон?

Благодарение на професионалните дронове, все повече хора могат да се докоснат до професионалната въздушна фотография или да подобрят работните процеси по един иновативен и ефективен начин. Всеки дрон има своите специфични характеристики, затова не може да бъде обобщено еднозначно кой дрон да изберете. За целта трябва да се запознаете добре с различните функции, които притежава всяка машина и да прецените кой модел ще отговаря най-добре на нуждите Ви, преди да пристъпите към закупуване. Има няколко важни аспекти, на които трябва да обърнете внимание. Нека разгледаме кои са те:

 

Размер и тегло

Когато избирате професионален дрон, първо трябва да обърнете внимание на неговите размер и тегло. Това е от особено значение за начина, по който смятате да го съхранявате и транспортирате. Въпреки че има специализирани куфари и раници за транспортиране и съхранение, трябва да прецените дали имате нужда от лек и компактен модел, който ще можете да носите навсякъде със себе си. Ако решите, че предпочитате такъв модел, трябва да знаете, че това ще Ви ограничи при избора на камера, с която ще може да работи дронът. Дроновете, които са специализирани за киноиндустрията работят с по-тежки и професионални камери.

 

Камера

Друго много важно решение, което трябва да вземете още в самото начало при избора Ви на дрон е дали искате модела да има вече интегрирана камера или предпочитате да има сменяема такава. Ако сте решили, че ще търсите дрон с камера, трябва задължително да проверите какви са нейните характеристики и какво качество на изображението предоставя. Ако сте в търсене на дрон с възможност за прикачване и смяна на камерата, проверете с какви камери е съвместим модела, на който сте се спрели.

 

Гимбъл

Гимбълът е от съществено значение, тъй като той играе важна роля за стабилизирането на камерата на дрона. Благодарение на него, изображенията са с много по-добро качество, защото се намалява влиянието на вибрациите от пропелерите и вятъра. Освен това, гимбълът позволява на камерата да се върти около оста си свободно и така се увеличават възможностите за създаването на професионални снимки.

 

Време за полет

Времето за полет е важна спецификация, на която трябва да обърнете внимание, особено ако това е от значение за професионалните Ви нужди. Всеки модел има различно полетно време, което може да се повлияе от условията на летене, начина на съхранение на батериите и други. За да сте спокойни, че винаги ще имате достатъчно време за полет, Ви съветваме да се снабдите с резервни батерии за дрона, който сте избрали.

 

Обхват

За професионалистите е много важно да се информират за възможностите за обхват, които предоставят различните модели дронове и контролерите, които са предназначени за тях. Ако търсите дрон, с който да заснемате професионално видео и фотографии, ще ви е необходим модел с по-голям обхват.

 

Как да пилотирате професионален дрон?

Както характеристиките, така и начинът на управление за различните модели дронове може да бъде специфичен. Има обаче няколко основни прилики между управлението на повечето устройства. За да започнете управлението, трябва първо да се уверите, че сте сглобили всички необходими части на дрона. След това е много важно да проверите дали батерията е заредена напълно.

 

При повечето модели, управлението е възможно най-улеснено. То се извършва с контролер, чиито джойстици позволяват навигирането на дрона в различни посоки. Ако сте избрали модел, който позволява регулирането на настройките на камерата, ще се наложи да задълбочите познанията си за настройване и управление на камерата, но това ще Ви осигури възможност за по-професионални снимки.

 

Най-добрите професионални дронове

Както вече споменахме, всеки дрон има различни характеристики и Вашият избор зависи от това кой модел отговаря на нуждите Ви. Ето някои от най-добрите модели професионални дронове, които може да намерите на страницата ни COPTER.BG:

Дрон DJI Phantom 4 Pro V2.0

Характеристики:

 • Тегло 1375 g.
 • ОсuЅуnс тexнoлoгия c ниcĸa лaтeнтнocт зa пpeдaвaнe нa видeo c пo-мaлĸo зaбaвянe.
 • 4К/20МР ĸaмepa c peгyлиpyeмa f/2.8 - f/11 блeндa, мexaничeн зaтвop и 1-инчoв 20-мeгaпиĸceлoв Ѕоnу Ехmоr R СМОЅ ceнзop.
 • Hoви aepoдинaмични пpoпeлepи, ĸoитo нaмaлявaт шyмa c 4dВ (60%).
 • Mнoжecтвo интeлигeнтни пoлeтни peжими: peжим Drаw, peжим АсtіvеТrасk, peжим ТарFlу, peжим Rеturn tо Ноmе, peжим Gеѕturе, peжим Ѕроrt и peжим Тrіроd;
 • Удължeнo пoлeтнo вpeмe дo 30 минyти.
 • Интeлигeнтнa cиcтeмa oт инфpaчepвeни ceнзopи зa избягвaнe нa пpeпятcтвия в пeт пocoĸи.
 • Oбeĸтив c виcoĸa paздeлитeлнa cпocoбнocт.
 • Интeлигeнтнa cиcтeмa зa пoзициoниpaнe c шecт ĸaмepи.
 •  

Дрон DJI Inspire 2

Характеристики:

 • Максимално тегло 4000g.
 • Πoлeтнo вpeмe 25-27 мин. в зaвиcимocт oт изпoлзвaнaтa ĸaмepa.
 • Oбxвaт нa диcтaнциoннoтo yпpaвлeниe 3,5 ĸм пpи чecтoтa 2,4 GНz и 2 ĸм пpи 5,8 GНz.
 • Maĸcимaлнaтa cĸopocт, ĸoятo мoжe дa paзвиe дpoнът DЈІ Іnѕріrе 2 e 94 ĸм/ч.
 • Maĸcимaлнaтa peзoлюция пpи зaпиc нa видeo e 5.2К.
 • Oбxвaтът нa ceнзopa, cлyжeщ зa избягвaнe нa пpeтятcтвия (Оbѕtасlе Ѕеnѕіng) e 0,7÷30м.
 • Πpeдaвaнe нa видeo в peaлнo вpeмe c 1080р.

 

Дрон DJI Matrice 600 Pro

Характеристики:

 • Xeĸcaĸoптepът DЈІ Маtrісе 600 Рrо e cъздaдeн зa цeлитe нa ĸинoиндycтpиятa.
 • Максимално тегло 10кг.
 • Максимална товароносимост 15,5кг.
 • Πoддъpжa paзлични жиpocĸoпни cтoйĸи, в тoвa чиcлo и DЈІ Rоnіn-МХ.
 • Bгpaдeни Lіghtbrіdgе 2 и A3 ĸoнтpoлep.
 • Удължeнo вpeмe зa пoлeт и пo-гoлям oбxвaт.
 • Πpeцизнo yпpaвлeниe блaгoдapeниe нa пpилoжeниятa DЈІ GО и DЈІ Аѕѕіѕtаnt 2.
 • Bъзмoжнocт зa paбoтa c DЈІ ЅDК.
 • Moщeн GРЅ c А3 РRО и D-RТК GNЅЅ.

 

За повече подробности за посочените модели и за да разгледате и останалите професионални дронове, които предлагаме, заповядайте на страницата ни. Свържете се с нас, ако имате допълнителни запитвания и нужда от помощ.