Новият FPV дрон на DJI дава възможност на всеки да се наслади на скоростния полет и да “заеме” мястото на пилота. Обикновено FPV дроновете са известни с това, че са по-трудни за управление. DJI Avata е решение дори за начинаещите любители на бързите безпилотни машини. С него заснемането на 4К видео с до 60 кадъра в секунда е не само лесно, но и изключително забавно.

 

DJI Avata е вторият модел FPV дрон на DJI, който следва скоростния дрон DJI FPV, пуснат на пазара в началото на 2021 г. Новият Avata е по-малък, по-лек и много по-маневрен от предходния модел на DJI. Друго характерно за него е дизайнът cinewhoop, при който предпазителите на пропелерите са вградени в корпуса на дрона.

 

DJI са се погрижили да предложат дрон, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали пилоти. Той се управлява много лесно чрез използване на интуитивно управление. По-опитните пилоти могат да пилотират с пълен ръчен контрол в режим Manual.

 

DJI Avata се предлага самостоятелно, както и в два различни комбо комплекта - Fly Smart Combo и Pro-View Combo.

 

Ревю на DJ Avata

 

Компактен и стилен дизайн

Дронът е изключително устойчив и маневрен благодарение на компактния си дизайн в стил "Cinewhoop" с вградени предпазители на пропелерите. При контакт с друг предмет той може да отскочи назад, да остане във въздуха и да продължи да лети. Всичко това го прави подходящ за пилотиране в сложна среда като тесни пространства.

 

Функционалност

DJI Avata разполага с GPS и сензори, насочени надолу, които са активни в режим Normal и Sport. Когато oсвободите управлението, при засичане на препятствие, дронът ще спре и ще остане да кръжи на място. Устройството засича препятствията отдолу благодарение на инфрачервена сензорна система и визуална система с две камери. Това позволява да летите на много ниска надморска височина.

 

Avata притежава и други защитни функции. Например, функцията Return to home се активира автоматично, когато батерията е с прекалено нисък заряд или когато връзката с устройството се влоши.

 

Режим Turtle

Това е иновативен режим, при който, ако дронът се преобърне и падне на земята, може отново да се върне сам в изправено състояние.

 

Широко поле на видимост

За разлика от повечето дронове, които предлагат 84° FOV, DJI Avata предлага 155° FOV. Така видимостта е в пъти по-реалистична и доближаваща се до това, което виждаме с очите си.

 

Плавно заснемане

DJI Avata разполага с две технологии, подобряващи плавното заснемане на кинематографски кадри - RockSteady 2.0 и HorizonSteady. RockSteady намалява трептенето на камерата в реално време, докато HorizonSteady стабилизира кадрите.

 

Много възможности за управление

 

Дистанционно управление 2 за DJI FPV

Можете да управлявате дрона много прецизно с дистанционно управление 2 за DJI FPV. То позволява да използвате ръчен режим и да имате още по-усъвършенстван контрол над движенията си в полет.

 

DJI Мotion контролер

Този контролер е част от двата комплекта Fly Smart Combo и Pro-View Combo. Можете също така да го закупите индивидуално. С него управлявате дронът чрез накланяне напред и назад, за да се издигате и спускате, а чрез накланяне на устройството наляво или надясно - завивате.

 

DJI Мotion разполага с бутон, при натискане на който дронът веднага спира на място. Това е много полезно в случай на неизбежна катастрофа, например. Освен това има бутон за превключване между нормален и спортен режим, както и бутон за правене на снимки и за стартиране/спиране на видеозапис.

 

Макар в началото да Ви се стори нестандартен, след като свикнете, ще усетите колко лесен и интуитивен е този контролер.

 

DJI Goggles 2

DJI Avata Ви позволява да седнете на пилотското място чрез два варианта - DЈІ Gоgglеѕ 2 и DЈІ FPV Gоgglеѕ V2. Създайте завладяващо видео в 4K с до 60 fps, 2,7K с до 100 fps и 1080p с до 100 fps с DJI Goggles 2.

 

С DJI FPV Goggles V2 може да заснемате в Low-Latency режим с 810p/120fps ≤ 28ms или High-Quality режим с 810p/60fps ≤ 40ms.

 

Научете повече за DJI Avata на COPTER.BG. Свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси.