Ревю на DJI Mavic 3: Следващо поколение дрон

Основни характеристики на DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 е новият стандарт във въздушното заснемане! Този невероятен модел прави безкомпромисно висококачествени видеа и снимки. Ако искате да снимате професионално, то това е правилният избор за Вас. Ако все още се колебаете, прочетете докрай ревюто на последния дрон от серията Mavic.

 

Основни характеристики на DJI Mavic 3

С DJI Mavic 3 можете да правите впечатляващи въздушни видеа и снимки. Дизайнът му е на същия принцип като на предишните модели Mavic. Рамената с пропелерите му се свиват навътре и го правят компактен и удобен за транспортиране.

1. Сензори

Благодарение на сензорите му от всички страни, ще пилотирате безопасно и ще планирате маршрута на полета. Сензорите за избягване на препятствия ще Ви уведомява, ако в близост до дрона има обекти и така ще можете да предотвратите сблъсък. Датчици за височина и скорост ще Ви информират през цялото време колко високо и колко бързо лети дронът Ви.

2. Камери

DJI Mavic 3 разполага с 2 камери, с които ще можете да улавяте професионално изглеждащи кадри.

Камерата Hasselblad L2D-20c има вграден 4/3“ CMOS сензор с висока разделителна способност и динамичен обхват. Освен това, поради размерите си, сензорът ефективно потиска шума, ако средата е слабо осветена.

Камерата прави 20MP снимки и има f/2.8-f/11 регулируема бленда, което предлага голяма гъвкавост по отношение на начина, по който ще заснемете кадрите си.

DJI Mavic 3 разполага с Vision Detection Auto Focus (VDAF) технология, която подсигурява остротата на кадрите Ви във всеки момент.

Hasselblad Natural Colour Solution (HNCS) гарантира ярки и точни, естествени цветове на кадрите, което може да Ви спести време при пост-продукцията.

Всеки пиксел на камерата е калибриран с вградена HNCS и така дронът ще улавя цветовете със същото качество. RGB цветните данни, получени от сензора по време на снимане, се преобразуват чрез уникалния Hasselblad алгоритъм и така се осигуряват възможно най-добрите естествени цветове.

Благодарение на високата производителност на DJI Mavic 3, ще записвате въздушни видео кадри с висока разделителна способност и честота на кадрите. Камерата улавя до един милиард цвята благодарение на 10-битов цветен профил D-Log и снима в резолюция до 5.1К!

Mavic 3 Cine поддържа Apple ProRes 422 HQ, с помощта на което кодирането на данни ще бъде с максимална скорост от 3772 Mbps и това значително повишава дълбочината на кадрите Ви.

Tele камерата прави режима Explore най-добрия начин да разузнаете и планирате Вашите снимки. Тя има 28x Hybrid Zoom и 162mm, f/4.4, които Ви позволяват да увеличавате мащаба и да заснемате с високо качество. Когато искате да снимате определени обекти или сцени, които са далече, просто използвайте телекамерата, за да увеличите мащаба.

3. Advanced Return to Home (RTH)

Функцията RTH вече е усъвършенствана и с нея можете да приключвате полета си без проблеми. Тя автоматично ще определи оптималния маршрут за връщане към началната точка на излитане и ще се приземи с лекота. Ако DJI Mavic 3 изгуби сигнал, без значение дали е включена опцията Return to Home, той автоматично ще се върне към началната си точка.

4. Полет

Времето за полет с DJI Mavic 3 е подобрено до цели 46 минути. Максималната височина, която може да достигне дронът е 6000м. Устойчивостта на вятър също е подобрена с 50% спрямо предшественика на Mavic 3. Дронът има ефективна задвижваща система и батерия с голям капацитет, както и прецизно позициониране, което му позволява да кръжи стабилно. Снимките са с кристално качество, а видеата са плавни и професионални.

5. Предаване на живо

DJI Mavic 3 може да предава на живо. Обхватът на видеопредаване е 8км. Резолюцията му е 1080p/60fps, което означава, че видеото, което се излъчва е със същата резолюция, с която камерата действително записва.

6. Интелигентна батерия

DJI Mavic 3 има интелигентна полетна батерия, която разполага с функция за зареждане и разреждане. Има капацитет 5000mAh, което позволява 46-минутен полет.

7. Дистанционно управление

Можете да управлявате Вашия дрон с удобното дистанционно, което предлага още по-плавно полетно изживяване. То се зарежда бързо с USB кабел, а мощността на антената също е подобрена и благодарение на това, разстоянието на предаване е увеличено.

 

Акесосари за DJI Mavic 3

1. Преносимо зарядно

Преносимото зарядно е чудесна опция за бързо зареждане, когато сте навън. Отнема приблизително 96 минути за пълно зареждане и след това може отново да работите с DJI Mavic 3.

2. Чанта

Новият дизайн на чантата позволява да я носите на рамо, като раница или в ръка. Има добре направени разделения за самия дрон и за допълнителни аксесоари.

3. Low-noise пропелери

Предлагат се пропелери, които са още по-безшумни от преди. Това би било от полза, ако например снимате животни и не искате да ги плашите със звука от пропелерите си. Те имат по-висока аеродинамична ефективност и по-ниска консумация на енергия.

4. Протектори за пропелерите

Те осигуряват защита на пропелерите и така ги предпазват от нараняване, особено когато управлявате дрона в тясни пространства. Те са леки, издръжливи и наистина лесни за поставяне и сваляне.

5. Широкоъгълен обектив

Широкоъгълният обектив за DJI Mavic 3 осигурява 108° FOV (Field of View). С него ще се потопите изцяло в полета и заснемането на съдържание.

Има голямо разнообразие от аксесоари, които ще направят работата с дрона Ви много по-приятна. Много от аксесоарите се предлагат в комбинация, на по-достъпна цена. Разгледайте внимателно и преценете добре с кои аксесоари искате да оборудвате Вашето устройство. Запазете любимите си преживявания с помощта на DJI Mavic 3.

Вижте повече за този забележителен дрон DJI Mavic 3 на страницата на COPTER.BG. Свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси.