Серията Mavic на DJI в очите на някои хора замени серията си Phantom за най-добри потребителски дронове. Mavic дроновете са по-малки и са сгъваеми, което помага за по-лесно съхранение и транспорт. Ако търсите дрон, който е лесен за управление, но все пак е способен да заснеме зашеметяващи снимки и видео, Mavic Air 2 на DJI е перфектният модел.

Той е малък, лек и има достатъчно технологии на борда, за да направи както летенето, така и заснемането с него истинско удоволствие. Освен това и съотношението цена-качество наистина си заслужава. В тази статия нашите експерти ще Ви представят характеристистиките, предимствата и недостатъците на DJI Mavic Air 2.

DJI Mavic Air 2 ... да започваме

Когато е сгънат, Mavic Air 2 е 180x97x84 mm и се побира в дланта на ръката Ви. Това е малко повече от оригиналния Mavic Air, но все пак е доста по-малко от моделите Mavic 2 Pro и Mavic 2 Zoom.

По-драматична промяна има в дизайна на контролера; той е по-голям и с по-квадратна форма в сравнение с другите дистанционни в серията Mavic и е проектиран така, че да поставите Вашия смартфон отгоре, а не отдолу, както при минали модели Mavic. Телефонът е закрепен със скоба, подобна на дистанционните при серията DJI Phantom, въпреки че тя не се отваря достатъчно, за да държи таблет.

Скобата на контролера е сравнително трудна за регулиране и закрепването на смартфона понякога може да отнеме време. Превключвателят на различни режими е поставен отпред и в центъра на контролера. Подобно на други дистанционни за Mavic, бутоните за връщане към началото и захранването са отпред. Горният десен бутон Ви позволява да редувате снимки и видео.

Горе вляво можете да намерите бутон "Fn", който е потребителски програмируем и може да активира спомагателната светлина и допълнителни сензори, които подпомагат няколко функции, включително по-плавно кацане при условия на слаба осветеност.

В горната лява част е колелото на контролера за наклон на камерата нагоре и надолу. Двата джойстика се намират в долната част и могат да бъдат поставени в режим на полет или премахнати за съхранение.

Има инструкции за поставяне на пропелерите, които трябва да се спазват и това гарантира, че всички компоненти са правилно поставени. В случай, че не са, дронът няма да излети. Това може да обърка потребителите, но ще се съгласите, че това е добра функция за безопасност. Дизайнът позволява по-тих полет, а Mavic Air 2 е по-тих от Mavic Mini - който е наполовина на теглото му!

Камерата, която използва - 1/2 "CMOS Quad Bayer сензор, е монтирана на 3-осен стабилизиран гимбал. Той може да заснема RAW изображения, JPEG изображения (с резолюция 12MP или 48MP), както и RAW + JPEG. В допълнение към стандартните движения, гимбалът може да се наклони нагоре до 24 °. DJI също добави режими SmartPhoto, подобни на изчислителните техники за фотография, използвани от много смартфони, за да подобри качеството на снимките.

Те включват: HDR снимки: камерата автоматично улавя 7 различни експозиции и ги комбинира за по-динамично изображение; Hyperlight: изображенията, направени при условия на слаба осветеност, особено на DJI дронове, са склонни да бъдат зърнести и да съдържат шум. Hyperlight прави множество снимки и ги слива за по-ясно изображение; Разпознаване на сцената: този режим позволява на дрона да разпознае 5 основни компонента на снимка - залези, синьо небе, трева, сняг и дървета. Той ще анализира тези обекти и ще увеличи максимално тона, яснотата и цветовете.

По отношение на видеото, Mavic Air 2 идва със значителни надстройки над предшественика си. Може да снима 4K с 60 кадъра в секунда, с което дори доминира над водещия Mavic 2 Pro. Той може да записва Slow motion до 240 кадъра в секунда с резолюция 1080p и можете да снимате в три цветови режима: стандартен, Cinelike и HDR.

Mavic Air 2 се предлага оборудван със сензори за избягване на препятствия отпред, отзад и отдолу на дрона. Отгоре няма сензори. Спомагателната светлина с допълнителни сензори, която може да се активира от контролера, е разположена на дъното, за да помогне при кацане в предизвикателни условия като среда с ниска осветеност.

DJI предоставя максимум 34 минути полетно време за Mavic Air 2, значително увеличение от 21-минутната продължителност на живота на оригиналния модел Air, въпреки че тази цифра се извлича от летене в идеални условия; DJI заявява, че 33 минути са по-вероятни при извършване на нормален полет. Практиката обаче показва, че времетраенето е малко по-малко (към 30 минути).

Като допълнение, дронът разполага със слот за microSD карта, който поддържа до 256GB карта памет и се намира под портала на батерията. 8GB вътрешно съхранение се предоставя като резервна опция, в случай че картата с памет се напълни.

В заключение, DJI Mavic Air 2 е най-добрият малък дрон на пазара, с превъзходно качество на изображението и видеото, избягване на препятствия и отличен живот на батерията. Дронът с модерно управление и по-добро качество на видеото и снимките от моделите на начално ниво - на достъпна цена. Няма да намерите по-добър дрон в този ценови диапазон!

Научете повече за параметрите на DJI Mavic Air 2