Ревю на DJI OM 5

DJI OM 5 - лека и компактна стабилизираща стойка от ново поколение.

Ако искате безкомпромисно добра стабилизираща система за Вашия смартфон, непременно трябва да се спрете на DJI OM 5. Всеки кадър, уловен с помощта на този гимбал, ще се отличава с качество и стабилност. Точно заради това, DJI OM 5 е най-добрият избор за Вас.

 

Основни характеристики на DJI OM 5

1. Невероятен дизайн

DJI OM 5 е компактен и лесно преносим гимбал. Дръжката е ергономично проектирана с вграден удължител, който се разгъва плавно и равномерно. Благодарение на нея ще имате по-лесен достъп до настройките и повече креативни възможности при снимане.

Ще заснемате безупречни селфита и професионални видеа, както и ще се насладите на много функции, които предлага устройството. DJI OM 5 се предлага в два цвята - Athens Gray и Sunset White, стилни и ненатрапчиви.

 

2. Отлична стабилизация

DJI OM 5 има триосна стабилизация. Дори при динамични движения, телефонът Ви ще бъде на правилното място. Гимбалът е оборудван с най-интелигентните алгоритми, които са създавани досега. Адаптира се към Вашите движения по време на снимки, независимо дали карате колело, ходите или бягате. По всяко време и навсякъде ще заснемате изключително гладки кадри.

 

3. ShotGuides

ShotGuides е нова функция, която ще Ви предоставя творчески съвети, с които да правите зашеметяващи кадри, където и да отидете. Тя автоматично разпознава заобикалящата Ви среда и ще бъде чудесен помощник от записването до редактирането на кадрите Ви. Подходяща е и за напълно начинаещи, затова не се притеснявайте да развихрите въображението си.

 

4. ActiveTrack 4.0

ActiveTrack 4.0 е изцяло усъвършенствана функция, която има отлични умения да разпознава обектите, а времето й за реакция е ускорено. В режим на селфи е добавена функция за автоматично проследяване на лице.

 

5. Свързване

DJI OM 5 се свръзва безжично с телефона Ви чрез Bluetooth 5 и приложението DJI Mimo. Има голямо разнообразие от опции за снимане като Portrait, Sport, Time-Lapse, Hyperlapse, Panorama, Landscape, Slow-Motion и много други.

Устройството е съвместимо със смартфони с ширина до 3.3" и тегло до 290g. Те могат да се прикрепват магнитно бързо и лесно. Има и вграден сензор, който сигнализира, когато устройството е прикрепено добре.

 

6. DJI Mimo

Приложението DJI Mimo ще Ви позволи лесно да редактирате и споделяте съдържанието, което заснемате. Чрез него ще можете да гледате HD видео на живо на екрана на мобилния си телефон. Когато настройвате приложението, ще Ви бъде необходима интернет връзка. В самото приложение можете да намерите много видео уроци и да разгледате пълното ръководство.

 

7. Батерия

Батерията е вградена и осигурява над 6 часа непрекъсната работа. Зарежда се напълно за около час и половина. Когато се зареди, всички светодиодни индикатори за нивото на батерията ще се изключат.

 

8. Бутони

Бутоните на DJI OM 5 са разположени така, че да улесняват Вашата работа с устройството. Удобният джойстик върху стабилизатора също може да бъде настроен да превключва бързо в най-различни функции. С плъзгачът за увеличение можете да приближавате или да отдалечавате плавно фокуса върху обекта.

 

9. Индикатори

Според това как светят индикаторите на Вашата стабилизираща стойка, ще знаете какво е текущото състояние на системата. Освен по различен начин, индикаторите могат да светят и в различни цвят - червен, жълт, син, зелен. Разучете значението им, преди да започнете работата с устройството.

 

Аксесоари за DJI OM 5

1. Ремък за китка

Ремъкът е много удобен аксесоар. С него ще бъдете сигурни, че няма да изпуснете стабилизатора и няма да се повреди.

 

2. Калъф

Калъфът е много подходящ при транспортиране и съхранение. DJI OM 5 е проектиран да може да се сгъва за по-голямо удобство. Преди да го изключите, се уверете, че удължаващият стик е напълно прибран.

 

Актуализация на фърмуера

В приложението DJI Mimo автоматично ще се появяват напомняния за актуализациите. Самият процес отнема около 3 минути, като преди актуализирането трябва да се уверите, че нивото на батерията е поне 15% (светят поне два индикатора за нивото на батерията). Докато се извършва актуализирането, трябва да останете в приложението DJI Mimo. Индикаторът за състоянието на системата ще светне с постоянна зелена светлина, когато процесът приключи.

Ако актуализацията е неуспешна, трябва да рестартирате DJI OM 5 и DJI Mimo, да се свържете с Bluetooth и да опитате отново.

 

DJI OM 5 ще отключи пълния потенциал на смартфона Ви. С него ще забравите за всякакви компромиси, които се отнасят до качеството на фото и видео заснемането. Бъдете модерни с професионалното и различно съдържание, което ще създавате с Вашия гимбал.

Преди да започнете работа с гимбала се запознайте добре с неговото ръководство и инструкции за употреба. Съхранявайте го както е описано и не забравяйте, че това не е играчка. Дръжте го на безопасно място, недостъпно за деца.

Вижте повече информация за DJI OM 5 на страницата на COPTER.BG. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.