DJI най-после представи дългоочаквания DJI Inspire 3, който впечатлява с изключителни функции и подобрения. Съчетавайки високотехнологичен дизайн и невероятна функционалност, Inspire 3 предлага на фотографи, кинематографи и професионалисти възможността да създават изумителни въздушни кадри.

 

Функции и подобрения на DJI Inspire 3

 

Специализиран 8K сензор

Специализираната камера на DJI, Х9-8K Air, е специално създадена за DJI Inspire 3 с цел да отведе кинематографията с дрон на следващото ниво.

 

Този модел включва най-новата система за обработка на изображения от DJI, CineCore 3.0, която поддържа вътрешно записване на до 8K/25fps CinemaDNG видео, както и 8K/75fps Apple ProRes RAW видео, отговарящо на изискванията на филмовата и телевизионната индустрия от най-висок клас.

 

Този специализиран 8K сензор от DJI предоставя невероятно високо качество на изображението, което е от съществено значение за професионалните кинематографи и фотографи.

 

Възможността за запис на 8K видео материал осигурява изключителна детайлност и реалистичност на изображението, което открива нови художествени възможности и е предпоставка за по-широкото приложение на дрона във висококачественото филмово производство и телевизионната индустрия.

 

Планиране на маршрутите

Едно от най-впечатляващите нововъведения на DJI Inspire 3 е вграденият Wауроіnt Рrо, който позволява детайлно планиране на маршрута на полета и заснемането с широк набор от персонализирани настройки.

 

3D Dоllу

С помощта на новите 3D Dоllу повтарящи се маршрути и режими, този дрон лесно постига иновативно автоматизирано заснемане. Независимо дали заснемате самостоятелно, или с професионален екип, използването на Wауроіnt Рrо Ви дава възможност да овладеете дори най-сложните сцени.

 

3D Dоllу режима може да симулира кран, кабелна камера или количка на филмовия сет. Този режим надминава ограниченията на тези устройства и отваря нови възможности за снимане. След като планирате маршрута на полета, може ръчно да управлявате дрона, за да се движи по маршрута напред и назад, като същевременно коригира параметрите като скорост, ъгъл на стабилизация и други според нуждите на кадъра. Това прави сложните движения на камерата от клас "кино" по-лесни и по-ефективни, както и може да осигури подобрени визуални ефекти.

 

Ѕроtlіght Рrо

С добавката на Ѕроtlіght Рrо, което е подобрение на модела Іnѕріrе 2, DJI Inspire 3 предоставя още повече възможности за заснемане. Базиран на мощни алгоритми за машинно обучение, Ѕроtlіght Рrо поддържа автоматизирано разпознаване на обекти и заключване на фокуса към хора, превозни средства и лодки с по-голяма точност от своя предшественик.

 

Режими на снимане

DJI Inspire 3 предлага два основни режима на снимане - Режим на следване и Свободен режим. В Режим на следване камерата на дрона и стабилизираната камера са насочени в една и съща посока и остават заключени върху обекта, така че пилотът може да прави кръгови снимки без ръчни настройки на кадрирането.

 

В Свободен режим, благодарение на 360° панорамата на стабилизацията на Іnѕріrе 3, стабилизираната камера може да остане фокусирана върху обект, докато самият пилот използва FPV камерата, за да провери околната среда и да контролира маршрута на полета по-прецизно, като така да постигне комплексни движения на камерата много по-лесно.

 

Освен тези функционалности, DJI Inspire 3 разполага с множество други подобрения като по-дълъг живот на батерията, подобрена стабилност на полет и по-голяма надеждност на системата. Това го прави идеален инструмент за професионални кинематографи и фотографи, които търсят високо качество на снимките и видео материала, без компромиси при изпълнението на сложни и изискващи движения.

 

Дизайн

Дизайнът на DJI Inspire 3 съчетава компактност и лекота със здравина и издръжливост. Това позволява на операторите да го пренасят лесно и да го използват в различни условия, включително в труднодостъпни и изискващи места. Дронът е снабден с висококачествени камери и сензори, които осигуряват ярки и детайлни изображения, дори при слаба осветеност или в условия на намалена видимост.

 

RTK

С интегрираните технологии за позициониране и навигация, DJI Inspire 3 предлага прецизност и стабилност по време на полета. Технологията RTK осигурява изключителна точност при планирането и изпълнението на маршрутите на полета, което е от съществено значение при заснемането на сложни и прецизни кадри. Операторите могат да се доверят на системата и да се фокусират върху творческия процес, като същевременно снимат невероятни и качествени материали.

 

Персонализирано разпознаване на препятствия

DJI Inspire 3 предлага персонализирано разпознаване на препятствия, което значително подобрява безопасността на полета и осигурява по-голяма творческа свобода. Тази иновативна функция позволява на дрона автоматично да засича и реагира на препятствия по хоризонтала, нагоре и надолу, като ги заобикаля или спира, за да избегне сблъсъци и тази функция може да се включва и изключва за всяка посока поотделно. Обхватът на предупреждение за препятствия може да бъде настроен ръчно, за да бъде адекватен в различни сценарии. Това значително подобрява безопасността на полета и осигурява по-голяма защита на дрона и околната среда.

 

Със своите иновативни функции и възможности, DJI Inspire 3 е изключително мощен инструмент в областта на въздушната кинематография. Той отваря нови хоризонти за кинематографите и фотографите, позволявайки им да създават уникални и вълнуващи кадри, които досега биха били трудни или невъзможни за заснемане. С DJI Inspire 3, творчеството и възможностите нямат граници.

 

Можете да научите повече за DJI Inspire 3 в COPTER.BG. Ако имате въпроси или имате нужда от консултация, не се колебайте да се свържете с нас.