DJI Mavic 3E и Mavic 3T са част от професионалната серия на производителя, която надгражда серията потребителски дронове DJI Mavic 3. Двата нови дрона предлагат полет до 45 минути, а Mavic 3T разполага и с 640х512 термокамера.

 

Новите дронове са базирани на DJI Mavic 3, но индустриалната серия се отличава от потребителския си предшественик с това, че е предназначена за употреба при инспекции, спасителни операции, нощни полети и много други мисии.

 

Преглед на DJI Mavic 3E и Mavic 3T

 

DJI Mavic 3E и Mavic 3T разполагат със същия компактен дизайн като DJI Mavic 3. Разликите са основно технически, а между двата нови модела Mavic 3E и Mavic 3T основната разлика са самите камери.

 

DJI Mavic 3T предлага специална термовизионна камера с резолюция 640x512 пиксела, еквивалентно фокусно разстояние от 40 мм и зрително поле от 61 градуса. Тя пoддъpжa измepвaнe нa тoчĸoвa и плoщнa тeмпepaтypa, paзпoлaгa c пpeдyпpeждeния зa виcoĸa тeмпepaтypa, цвeтoви пaлитpи и изoтepми, зa дa Bи пoмoгне дa нaмepитe Baшитe цeли и дa взeмeтe бъpзи peшeния.

 

Термокамерата и камерата с приближение на Mavic 3T поддържат 28× непрекъснато приближение, една до друга за лесни сравнения.

 

DJI Mavic 3E, от своя страна, има 20 MP ултра широкоъгълна камера с 4/3 CMOS сензор и механичен затвор, заедно с Tele камера с 56-кратно хибридно увеличение.

 

Механичният затвор на камерата може да работи със скорост от 0,7 секунди, за да намали размазването при движение, когато снимате движещи се обекти.

 

И при двата дрона има подобрение на производителността при слаба светлина. Това се постига благодарение на широкоъгълната камера, гoлeми 3,3µm пиĸceлa и специалния интелигентен режим на слаба светлина.

 

Лесно управление

Серията е подходяща както за професионалисти, така и за начинаещи пилоти, благодарение на лесното и интуитивно управление.

 

45 минути полет

DJI Mavic 3E и 3T предлагат до 45 минути полет с едно зареждане на батерията. Интересно за предвиденото приложение в корпоративния сегмент е, че полетното време позволява само с една мисия да се инспектира площ до два квадратни километра.

 

Компактни и лесно преносими

Без аксесоарите, двата дрона тежат съответно 915 грама (3Е) и 920 грама (3Т). Когато са сгънати и с прибрани пропелери, те се побират във всеки джоб и раница, благодарение на размерите си от 221 x 96,3 x 90,3 мм.

 

Максимална скорост

Максималната скорост, която могат да развият дроновете от серията Enterprise е 15 m/s, а максималната дължина на полета е 32 км.

 

Можете да записвате видеоклипове във формат H.264 и в 4K UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела) с до 30 кадъра в секунда. Mavic 3E предлага максимална скорост на предаване на данни от 130 Mbps в 4K, докато при 3T тя е 85 Mbps.

 

Управлението на новите дронове се осъществява с контролер DJI RC Pro Enterprise. Той има екран с яркост 1000 нита, което допринася за по-ефективна работа дори при пряка слънчева светлина. Контролерът разполага и с вграден микрофон за ясна комуникация и може да се зарежда само за 1,5 часа с 65W бързо зареждане.

 

Можете да научите повече подробности за двата дрона на COPTER.BG. Можете да се свържете и с нашие екип при нужда от консултация.