Какви видове дронове има на пазара?

Краткият отговор е, че зависи от това как го гледате.

Един от начините за категоризиране на видовете дронове на пазара е разделянето им на тези, използвани предимно от пилоти на търговски дронове, които летят по работа, и тези, използвани предимно от пилоти на развлекателни дронове, които летят за забавление.

Вторият начин да разгледате типовете дронове е да ги разделите въз основа на техния дизайн. Като цяло дроновете попадат в две отделни групи, когато се гледат по този начин. В една група имате многопропелерни дронове - дронове, които летят с помощта на два или повече пропелера. В другата група имате дронове с фиксирано крило, които са дронове, имащи две неподвижни крила/пропелери.

Основно дроновете се класифицират в зависимост от конструкцията и начина на летене, в зависимост от размера, в зависимост от обхвата на летене, в зависимост от оборудването, в зависимост от приложението, и в зависимост от себестойността (цената). Има толкова много разновидности на дронове, които лесно можете да намерите и всички те имат различни приложения, така че не можем да определим точни критерии за тяхната класификация. В тази статия ще Ви представим само част от видовете дронове, които се предлагат, както на пазара, така и в нашия онлайн магазин за дронове.

Има четири основни вида дронове, които ще разгледаме. Всички те имат различни функции и са подходящи за различни цели:

  • ● Дроновете за начинаещи
  • ● Хоби дроновете
  • ● Професионални дронове
  • ● Състезателни дронове
  •  

Дроновете за начинаещи са достъпни откъм бюджет и могат да летят на къси разстояния и малко време. Те са много лесни за управление и с много здрав корпус, за да могат да издържат на по-леки удари. Резервните части за тях са евтини и се намират лесно. Подходящи са за хора, които искат да ги управляват за удоволствие и не искат да харчат хиляди левове. Всеки, който досега не е управлявал дрон, е добре да започне с този вид дронове и след като натрупа опит да се прехвърли на по-голям.

Хоби дроновете са подходящи за начинаещи фотографи и за по-опитни потребители, които и преди са управлявали дрон. Все пак има сериозни ползи от това да се правят кадри от високо – различни ъгли и позиции, които само един дрон може да предложи. Модели, които може да намерите в нашия онлайн магазин включват:  DJI Mavic Mini, Zerotech Dobby, Tello и ако имате малко по-голям бюджет DJI Mavic Air.

Професионалните дронове са за фотографи и хора на изкуството, които искат да отнесат творчеството си на най-високото ниво, както и изпълняват индустриални функции. Те са подходящи за хора, които искат да изкарват пари от дронове. Все пак нека не забравяме, че тези летателни апарати имат дълъг обхват и разстояние на летене, а също така са и са много бързи. Реално могат да се справят с почти всяка задача. Имайте предвид, че и цената им не е никак ниска, но ако сте професионалист или искате да станете такъв – инвестицията е оправдана. Модели, които ние от Copter.bg можем да Ви предложим са: Phantom 4 Pro V2.0, DJI Inspire 2, DJI Matrice 200 V2, DJI Agras MG-1S и много други, които може да разгледате на нашия сайт.

Състезателните дронове са за хората, които искат нещо наистина бързо и са готови да вдигнат адреналина си с тях. Те са насочени основно към най-опитните пилоти, защото заради скоростта си са трудни за контролиране и могат да се разбият за нула време. Ако искате да разберете какво наистина може един дрон, то задължително трябва да управлявате състезателен. Но се пригответе, че щом летите с такава бърза скорост, най-вероятно ще Ви се налага да правите доста чести ремонти.

За повече информация и модели дронове можете да разгледате нашия сайт или да се свържете с нас.