Дрон DJI Inspire 2 + камера DJI Zenmuse X4S

Изчерпан

Новият квадрокоптер DJI Inspire 2 е създаден, за да посрещне нуждите на професионалните фотографи в областта на киното. Ето някои от основните му параметри:

 • Полетно време 25-27 мин. в зависимост от използваната камера.
 • Обхват на дистанционното управление 3,5 км при честота 2,4 GHz и 2 км при 5,8 GHz.
 • Максималната скорост, която може да развие дронът DJI Inspire 2 е 94 км/ч.
 • Максималната резолюция при запис на видео е 5.2K.
 • Обхватът на сензора, служещ за избягване на претятствия (Obstacle Sensing) е 0,7÷30м.
 • Предаване на видео в реално време с 1080p.

Комплектът включва:

 • Квадрокоптер DJI Inspire 2;
 • Камера DJI Zenmuse X4S;
 • Дистанционно управление;
 • Четири чифта пропелери;
 • Две интелигентни батерии;
 • Зарядно за интелигентни батерии;
 • Хъб за зареждане на батерии;
 • Захранващ кабел;
 • USB кабел мъжко – мъжко;
 • 16GB microSD карта памет;
 • Планка за калибриране на Vision системата;
 • 3 броя антивибрационни уплътнения;
 • Скоби за монтаж на пропелерите;
 • Кутия за пренасяне;
 • 4 броя изолиращи лепенки за интелигентна батерия;
 • Ръководство за употреба.

При покупка на дрон получавате рекламен подарък от COPTER.BG

Повече детайли

8,347.00 лв. с ДДС

Бърза поръчка
Напишете своето име, телефон или имейл и наш служител ще се свърже с вас за потвърждаване на поръчката!
Съгласен съм с общите условия.
Отмени  
.
Бърза поръчка

0700 45 011

Попитайте за наличност

8347.00 лв.
Кредитен модул Париба лични финанси

Първоначална вноска
Предпочитана вноска

 
Мес. вноска
ГПР
ГЛП
Обща стойност

За България: безплатна доставка за всички поръчки над 500 лв. За всички останали страни: безплатна доставка за всички поръчки над 1500 лв.За България: безплатна доставка за поръчки над 500 лв. За всички останали страни: безплатна доставка за поръчки над 1500 лв.

Повече информация

Камера DJI Zenmuse X4S

DJI Zenmuse X4S е мощна 20 мегапикселова камера с 1-инчова матрица, Sony Exmor R CMOS сензор и 12800 ISO. В сравнение с камерата Zenmuse X3 динамичния обхват на X4S е увеличен до 11.6, а отношението сигнал към шум и спектралната чувствителност са увеличени с 1.5 f-стопа, за да се постигне изображение от ново поколение. Камерата Zenmuse X4S използва обектив с нискодисперсионни лещи с минимално изкривяване (24mm еквивалент). С помощта на CineCore 2.0 – новата мощна система за обработка на изображения на DJI – Inspire 2 може да записва видео с 4K/60 H.264, 4K/30 H.265 със 100Mbps битрейт и да преработва 5.2K в 4K в реално време, запазвайки супер финия детайл на картината. В Burst режима Zenmuse X4S постига 14 fps с 20 МР както в JPEG, така и в DNG формат.

Камера за въздушна фотография

Камера за въздушна фотография

При Inspire 2 системата за обработка на изображенията CineCore 2.0 е вградена в тялото на дрона. По този начин сензорът на камерата е защитен от магнитната интерференция на процесора, давайки по-добро качество на картината при запис на видео. Това позволява създаване на по-леки и по-компактни камери, всяка от които може да се възползва от свръхмощната CineCore 2.0 технология.

1-инчов сензор

1-инчов сензор

Едноинчовият Sony Exmor R CMOS сензор използва пиксели с големина 2.4 µm, за да създаде професионална 20МР матрица с 11.6 f-стопа динамичен обхват, 1.5 f-стопа по-добър SNR и 1.5 f-стопа цветочувствителност. Заедно с това Zenmuse X4S достига до максимално ISO от 12800, което допринася за заснемане на изключителни снимки и видеа през нощта.

Висококачествени видеа

Висококачествени видеа

Inspire 2, снабден със Zenmuse X4S в комбинация с CineCore 2.0, може да записва изключително детайлно видео с високочествена компресия – H.264 и H.265, съответно при резолюция 4K/60 и 4K/30, като и в двата случая имате възможност да снимате със 100Mbps битрейт. Zenmuse X4S и CineCore 2.0 могат да преработват 5.2K видео към 4K в реално време, докато 3D шумопотискането и 3D LUT репродукцията на цветовете запазва супер фините детайли на видеото.

Професионален обектив

Професионален обектив

Специално разработеният 8.2 mm обектив с променлива бленда (f2.8 – f11) притежава радиална дисперсия от само 3µm. Високият MFT рейтинг и премахването на AA филтъра правят Zenmuse X4S невъзможно добра камера за размерите си, независимо дали се използва във въздуха или на снимачната площадка. X4S използва централен затвор (leaf shutter), който достига максимална скорост от 1/2000, елиминирайки размазването и изкривяването на образа при бързо движищи се обекти и позволява заснемането на силно въздействащи кадри.

Прецизна стабилизация

Прецизна стабилизация

Ниското тегло и мощният процесор правят моторите на Zenmuse X4S свръх отзивчиви. Стабилизацията реагира в реално време на всички движения по трите оси, за да държи камерата винаги правилно насочена. С точност при завъртане от 0.01˚, комбинирано с три антивибрационни тампона и специална подложка за неутрализиране на всякакви вибрации, Вие получавате ненадмината стабилност на картината без трептене, размазване и с висока острота. С помощта на ненадминатата стабилизация Zenmuse, DJI създадоха нов снимачен режим, наречен “Tripod”, който Ви позволява да заснемате изображения с до 8 секунди експозиция във въздуха, а благодарение на интегрираното окабеляване стойката може да се завърта на 360˚ около оста си.

Отвъд границите на въображението - COPTER.BG

Отвъд границите на въображението

Най-новият представител от семейството на Inspire е вече тук! Квадрокоптерът DJI Inspire 2 значително надминава предшественика си Inspire 1. Втората версия на Inspire дава възможност за заснемане на 5,2K видео клипове във формати Cinema DNG RAW, Apple ProRes и други. Дронът ускорява от 0 до 80 км/ч за 4 секунди, а максималната скорост, която може да достигне е 94 км/ч. Спускането му е с 9 м/сек., което е невероятно постижение за дрон с подобни размери. Системата от две батерии позволява на дрона да остане във въздуха цели 27 мин. (с камерата X4S), а подгряващата система за батерии му позволява да лети при много ниски температури. Системата FlightAutonomy е разработена специално за DJI Inspire 2, като осигурява две направления за избягване на препятствия.

Устройство на квадрокоптера - COPTER.BG

Устройство на квадрокоптера

Елегантната и олекотена конструкция на дрона DJI Inspire 2 е постигната чрез сплав от магнезий с алуминий. Квадрокоптерът разполага с Vision Sensing система, двуосна FPV камера, а върху него могат да бъдат монтирани различни модели триосни жироскопни стойки с вградена камера. За по-голяма сигурност по време на полет разработчиците на Inspire 2 са предвидили втора батерия, която ще се задейства в случай, че нивото на първата достигне критично ниски нива или се повреди, за да може дронът да се приземи безопасно. Подгряващата система, вградена в батерията, позволява на квадрокоптера DJI Inspire 2 да лети при много ниски температури, което до момента беше невъзможно.

Обработка на изображения - COPTER.BG

Обработка на изображенията

Дронът DJI Inspire 2 дава възможност за заснемане на видео с резолюция 5.2K @ 4.2Gbps и 4K @ 100Mbps. Поддържаните от системата формати, в които можете да записвате видео са CinemaDNG и Apple ProRes, а кодеците, с които работи тя са H.265 и H.264. Създадените видео клипове могат да бъдат съхранени едновременно върху DJI CINESSD и microSD карта памет.

Дистанционно управление - COPTER.BG

Дистанционно управление

Дистанционното управление разполага с вградена Lightbridge 2 технология и може да работи на честоти 2.4 GHz или 5.8 GHz. Системата работи на принципа Master-Slave, което означава, че може да има едно главно дистанционно управление, с което да управлявате дрона и няколко второстепенни за управление на камерата. Дистанционното разполага с HDMI и USB порт, а обхватът му достига 3,5 км.

Изображения с професионално качество - COPTER.BG

Изображения с професионално качество

Квадрокоптерът DJI Inspire 2 разполага с изцяло обновена система за обработка на изображенията CineCore 2.0, която ще Ви предостави невероятната възможност да заснемате видео клипове с 5.2K* резолюция във формат CinemaDNG*, Apple ProRes* или друг. Системата CineCore 2.0 е вградена в носа на дрона и работи с всяка камера, свързана към допълнителния порт на стойката.

*За да използвате тези възможности на дрона е необходимо закупуването на допълнителен лицензен ключ.

Система за засичане и избягване на препятствия - COPTER.BG

Система за засичане и избягване на препятствия

Дронът DJI Inspire 2 разполага със сензори, засичащи препятствия на 30 м пред него, които му позволяват да лети безопасно със скорост 54 км/ч. Инфрачервените сензори, разположени в горната част на дрона, сканират за препятствия 5 м над него, за да лети безопасно на закрито. Системата е активна при нормален полет, RTH и всички интелигентни полетни режими. Сензорите са в основата на системата FlightAutonomy, която се грижи за безопасността на квадрокоптера по време на полет.

Spotlight Pro - COPTER.BG

Spotlight Pro

Този режим позволява на пилота да заснема сложни, уникални по рода си кадри. При него се използват редица алгоритми, благодарение на които дронът започва да следи зададения обект, независимо в коя посока лети. В Quick Mode избирате обекта, който да бъде проследяван, а в Composition Mode освен субекта ще можете да изберете и позицията му. Когато субектът се позиционира на зададеното място трябва просто да докоснете бутона на екрана и проследяването ще започне. Камерата може да се завърта в желаната посока, за да създадете невероятни кадри. Spotlight Pro е активен във всички полетни режими, в това число ActiveTrack, TapFly, Waypoint и Point of Interest.

TapFly

Двуосната бордова FPV камера е предвидена за следене на полета и се използва при стартиране на режима TapFly. Само с едно докосване върху екрана на мобилното устройство ще зададете посоката за летене на дрона, за да можете да съсредоточите вниманието си върху управлението на камерата.

ActiveTrack

Режимът ActiveTrack позволява на квадрокоптера DJI Inspire 2 да разпознае и проследи редица обекти, в това число хора, велосипеди, автомобили или лодки. Профилите могат да се настройват в зависимост от избрания за проследяване обект, което означава, че ще получите по-голяма прецизност при употребата на този режим.

Smart Return to Home режим - COPTER.BG

Smart Return to Home

Предната и долна системи за визуално позициониране позволяват на дрона DJI Inspire 2 да създаде карта на маршрута по време на полет. Ако сигналът се изгуби, а режимът Smart Return to Home е активиран, дронът ще се върне в точката на излитане по същия маршрут, по който е излетял. При повторното прихващане на сигнала, дронът ще продължи да се връща в права линия към точката на излитане. При завръщането си той използва основната си камера, за да засече потенциални препятствия на 200 м пред себе си, което му позволява да планира безопасен маршрут при завръщане. Свързването след загуба на връзка се осъществява по-бързо.

Master-slave - COPTER.BG

Master-Slave йерархия

Новата безжична технология за предаване на HD изображения изпраща видео сигнал от главното дистанционно управление към подчиненото, като те могат да се намират на разстояние 100 м едно от друго без загуба на качестото на сигнала.

Подобрена производителност по време на полет - COPTER.BG

Подобрена производителност по време на полет

Новата задвижваща система позволява на дрона DJI Inspire 2 да лети с максимална скорост от 94 км/ч, да се спуска с 9м/сек и да се издига с 6м/сек. Ускорява от 0 до 80 км/ч само за 4 секунди, а максималният ъгъл на летене е 40˚.

Двете дистанционни управления са грижливо настроени, за да бъде управлението на дрона по-прецизно и лесно. Благодарение на новата си задвижваща система, дронът може да лети на 2500-5000 м над морското равнище (с помощта на допълнителните подобрени пропелери).

Интелигентните батерии с вградена подгряваща система позволяват на квадрокоптера да лети при екстремно ниски температури (-20˚C), което до момента беше невъзможно.

По-голяма надеждност по време на полет - COPTER.BG

По-голяма надеждност по време на полет

Надеждността на квадрокоптера DJI Inspire 2 е подобрена два пъти благодарение на вградените IMU модул и барометър. Интелигентната система за управление на полета следи системата за сигурност, предоставяйки достоверна информация за полета.

Новата система за засичане на препятствия намалява риска от сблъсък на квадрокоптера DJI Inspire 2. Благодарение на нея дронът ще може да заобиколи изпречилите се на пътя му прегради.

Системата от две батерии позволява на DJI Inspire 2 да се приземи безопасно, дори в случай, че възникне проблем с една от батериите. В тази ситуация втората батерия ще се задейства и ще осигури достатъчно заряд за безопасното приземяване на дрона.

Технически характеристики на камера DJI Zenmuse X4S
Камера
МоделZenmuse X4S
Размери125×100×80 mm
Тегло253 g
СензорCMOS, 1"
Ефективни пиксели: 20 MP
ОбективF/2.8-11, 8.8mm (35 mm еквивалент: 24mm)
FOV84°
Резолюция на изображенията3:2, 5472×3648
4:3, 4864×3648
16:9, 5472×3078
Резолюция на видеозаснеманеH.264
C4K:4096×2160
23.976/24/25/29.97/47.95/50/59.94p @100Mbps
4K: 3840×2160
23.976/24/25/29.97/47.95/50/59.94p @100Mbps
2.7K: 2720×1530
23.976/24/25/29.97p @80Mbps
47.95/50/59.94p @100Mbps
FHD: 1920×1080
23.976/24/25/29.97p @60Mbps
47.95/50/59.94p @80Mbps
HD: 1280×720
23.976/24/25/29.97p @30Mbps
47.95/50/59.94p @45Mbps


H.265
C4K: 4096×2160
23.976/24/25/29.97p @100Mbps
4K: 3840×2160
23.976/24/25/29.97p @100Mbps
2.7K: 2720×1530
23.976/24/25/29.97p @65Mbps
47.95/50/59.94p @80Mbps
FHD: 1920×1080
23.976/24/25/29.97p @50Mbps
47.95/50/59.94p @65Mbps
HD: 1280×720
23.976/24/25/29.97p @25Mbps
47.95/50/59.94p @35Mbps
СнимниDNG, JPEG, DNG+JPEG
ВидеоMOV, MP4
Работни режимиСнимане, Запис, Възпроизвеждане
Режими на сниманеЕдинична снимка, Поредица: 3/5/7/10/14 кадъра, AEB, 3/5 кадъра с 0.7EV стъпка, Интервал
ЕкспозицияАвто, Ръчна, Приоритет на затвора, Приоритет на блендата
Компенсация на експозицията±3.0 (1/3 стъпка)
МеренеВ центъра на кадъра,
В точка ( в зона 12×8)
AE LockПоддържа
Скорост на затвораМеханичен затвор: 8 – 1/2000s
Електронен затвор: 1/2000 – 1/8000s
Баланс на бялотоАвто, Слънчево, Облачно, Изкуствена светлина, Неон,
Ръчно (2000K – 10000K)
ISO обхват100 – 6400 (Видео)
100 – 12800 (Снимки)
PAL/NTSCПоддържа
Стойка
Точност на въртене±0.01°
МонтажСваляема
Обхват на управлениеTilt: +30° to -90°, Pan: ±320°
Механичен обхватTilt: +50° to -140°, Pan: ±330°, Roll: +90° to -50°
Работна температура-10 до 40℃
Температура на съхранение

-20 до 60℃

Технически характеристики на дрон DJI Inspire 2
Дрон (Модел: T650)
Тегло3290 g, с две батерии, без камера и стойка
Диагонал, без пропелери605 mm, в режим за кацане)
Макс. тегло при излитане4000 g
Макс. надморска височина при излитане2500 m; 5000 m със специални пропелери
Макс. полетно времеПриблизително 27 min (със Zenmuse X4S)
Макс. ъгъл на летенеP-mode: 35° (с активирана преднаVision система: 25°); A-mode: 35°; S-mode: 40°
Макс. скорост на издиганеP-mode / A-mode: 5 m/s; S-mode: 6 m/s
Макс. скорост на снишаванеВертикална: 4 m/s;
Макс. скорост94 kph
GPS точност при кръженеВертикална: ±0.5 m или ±0.1 m с активирана Vision система, Хоризонтална: ±1.5 m или ±0.3 m с активирана Vision система
Работна температура-10° до 40° C
Долна Vision система
Скорост<10 m/s at height of 2 m
Максимална височина<10 m
Работен обхват<10 m
Работна средаПовърхности с отчетлива шарка и добра осветеност (> 15 lux)
Обхват на ултразвуковия сензор10-500 cm
Работна среда на ултразвуковия сензорНеабсорбиращ материал, твърда повърхност (килими и мокети понижават ефективността на системата)
Горен инфрачервен сензор
Обхват0-5 m
FOV±5°
Работна средаГолеми, неотразяващи обекти
Зарядно (Модел: IN2C180)
Изходно напрежение26.1 V
Мощност180 W
Хъб за зареждане (Модел: IN2CH)
Захранващо напрежение26.1 V
Ток6.9 A
Стабилизираща стойка
Обхват на вибрациите±0.01°
Обхват на управлениеPitch: -130° to +40°; Roll: ±20°; Pan: ±320°
Макс. скорост на управлениеPitch: 90°/s; Roll: 90°/s; Pan: 90°/s
Предна Vision система
Обхват0.7-30 m
FOVХоризонтала: 60°; Вертикала: 54°
Работна средаПовърхности с отчетлива шарка и добра осветеност (> 15 lux)
Дистанционно управление
Работна честота2.400-2.483 GHz; 5.725-5.850 GHz
Максимален обхват 2.4 GHz:7 km (FCC); 3.5 km (CE); 4 km (SRRC)
Максимален обхват 5.8 GHz:7 km (FCC); 2 km (CE); 5 km (SRRC)
EIRP2.4 GHz: 26 dBm (FCC); 17 dBm (CE); 20 dBm (SRRC) 5.8 GHz: 28 dBm (FCC); 14 dBm (CE); 20 dBm (SRRC)
Батерия6000mAh 2S LiPo
Мощност9 W (Не е зарядно за телефон)
USB захранванеiOS: 1 A @ 5.2 V (Max); Android: 1.5 A @ 5.2 V (Max)
Работна температура-10° to 40° C
Интелигентна батерия (Модел: TB50)
Капацитет4280 mAh
Напрежение22.8 V
ВидLiPo 6S
Мощност97.58 Wh
Тегло515 g
Температура на зареждане5° to 40° C
Работна температура-10° to 40° C
Максимална можност на зареждане180 W

За сваляне

Упътване за DJI Inspire 2

Упътване за DJI Inspire 2 на български език

За сваляне (37.15M)

Упътване за DJI Inspire 2

Упътване за DJI Inspire 2 на английски език

За сваляне (37.15M)

30 други продукти в същата категория: