Нов Дрон DJI Phantom 4 Pro Obsidian

Дрон DJI Phantom 4 Pro Obsidian + интелигентна батерия

В наличност

В комплекта се съдържат САМО дрон DJI Phantom 4 Pro Obsidian и интелигентна батерия!

Спецификации:

  • 4K/20MP камера с регулируема f/2.8 - f/11 бленда, механичен затвор и 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор.
  • Избягване на препятствия в четири посоки с обхват на предните и задните сензори от 30 метра.
  • Подобрена Lightbridge технология, поддържаща две честоти: 2.4GHz и 5.8GHz.
  • Множество интелигентни летателни режими: режим Draw, режим ActiveTrack, режим TapFly, режим Return to Home, режим Gesture, режим Sport и режим Tripod.
  • Максимална скорост: 72км/ч (20м/с).
  • Максимално време за полет: 30 минути.

Повече детайли

2,600.00 лв. с ДДС

Кредитен модул Париба лични финанси
2600.00 лв.
Кредитен модул Париба лични финанси

Първоначална вноска
Предпочитана вноска

 
Мес. вноска
ГПР
ГЛП
Обща стойност

Кредитен модул TBI Bank 19.68
Кредитен модул УниКредит
Доставка

За България: безплатна доставка над 500 лв.
За всички останали страни: безплатна доставка над 1500 лв.

В кутията

1. Дрон DJI Phantom 4 Pro Obsidian x 1
2. Интелигентна батерия (5870mAh) x 1

Повече информация

Камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор.

Камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор

Дронът DJI Phantom 4 Pro Obsidian е снабден с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор, регулируема f/2.8 - f/11 бленда и механичен затвор, благодарение на който се елиминира изкривяването на образите при снимане на бързодвижещи се обекти, както и при снимане, когато летите с висока скорост. С квадрокоптера DJI Phantom 4 Pro Obsidian можете да снимате 4K видео с 60 кадъра в секунда с H.264 компресия, 4K видео с 30 кадъра в секунда с H.265 компресия, както и да правите зашеметяващи 20MP снимки.

Избягване на препятствия в четири посоки

Избягване на препятствия в четири посоки

FlightAutonomy системата на дрона DJI Phantom 4 Pro Obsidian е снабдена с два допълнителни стерео Vision сензора с висока резолюция, разположени в задната част на квадрокоптера, както и с инфрачервени сензори, вградени в лявата и дясната част на корпуса му. Тези сензори, в комбинация с вече съществуващите сензори за виждане, разположени в долната и предната част на дрона, позволяват на Phantom 4 Pro Obsidian да открива препятствия в 5 посоки и да избягва заплахите в четири посоки. Сензорите за виждане, разположени в предната и задната част на дрона, могат да засичат препятствия на разстояние от 30 метра, докато обхватът на инфрачервените сензори е 7 метра.

Дронът DJI Phantom 4 Pro разполага с подобрена Lightbridge технология

Подобрена Lightbridge технология

В дистанционното управление на дрона DJI Phantom 4 Pro Obsidian е интегрирана подобрената Lightbridge технология за предаване на HD видео, която е с максимален обхват от 3.5км (за Европа) и поддържа две честоти за предаване на сигнала: 2.4GHz и 5.8GHz. При използване на 2.4GHz честота често се наблюдават смущения и забавяне на изображението, породени от клетъчните кули в градовете, Wi-Fi и др. В тези случаи възможността за превключване от 2.4GHz на 5.8GHz драстично увеличава надеждността и качеството на предаване. При включване, Phantom 4 Pro Obsidian автоматично оценява местните нива на сигнала и избира честотата на предаване с най-ниски нива на смущения.

Режим Draw на дрон DJI Phantom 4 Pro

Режим Draw

Използвайки изцяло новия интелигентен режим на летене – режима Draw – можете буквално да начертаете с пръст маршрута на квадрокоптера върху дисплея на Вашия смартфон или таблет, и Phantom 4 Pro Obsidian ще започне автоматично да следва този маршрут, позволявайки Ви да се концентрирате върху управлението на камерата.

Избягване на препятствия в четири посоки

Режим ActiveTrack

Режимът ActiveTrack позволява на дрона DJI Phantom 4 Pro Obsidian да разпознава, следва и в същото време да заснема движещи се хора, животни и превозни средства. Новото при Phantom 4 Pro Obsidian е, че режимът ActiveTrack идва в три варианта: Trace, Profile и Spotlight. В режим Trace Phantom 4 Pro Obsidian лети пред или след проследявания обект, като в същото време автоматично избягва препятствията по пътя си. В режим Profile Phantom 4 Pro Obsidian лети успоредно на проследявания обект под избрания от Вас ъгъл, за да го заснеме перфектно в профил. В режим Spotlight Phantom 4 Pro Obsidian ще държи проследявания обект постоянно в кадър, докато Вие го насочвате по желания от Вас начин.

Режим TapFly

Режим TapFly

Режимът TapFly също идва в три нови варианта - TapFly Forward, TapFly Backward и TapFly Free. Когато използвате режима TapFly Forward, можете да посочите точка на дисплея, към която Phantom 4 Pro Obsidian ще започне автоматично да лети. Когато използвате режима TapFly Backward, можете да посочите точка на дисплея, спрямо която дронът ще започне да се отдалечава. И в двата случая автоматичното избягване на препятствия работи. Режимът TapFly Free пък Ви позволява с едно докосване на дисплея да определите посоката, в която квадрокоптерът ще се движи, но в същото време да запазите контрола си върху камерата. В този режим автоматичното избягване на препятствия не е активно.

Режим Return to Home

Режим Return to Home

При активиране на режима Return to Home, дронът DJI Phantom 4 Pro Obsidian може автоматично да подбере най-подходящия маршрут, за да се завърне в точката си на излитане, съобразявайки се с условията на околната среда. През цялото време Phantom 4 Pro Obsidian записва своя маршрут, което му позволява да се завърне автоматично, като в същото време избягва пречките и препятствията, които е "видял" преди това.

При излитане Phantom 4 Pro Obsidian прави снимка на земната повърхност под себе си, която в последствие сравнява със снимките на земната повърхност при своето завръщане, за да Ви позволи да кацнете там, откъдето сте излетяли. Преди да кацне, Phantom 4 Pro Obsidian сканира периметъра под себе си, за да открие най-подходящото място за кацане. При откриване на препятствия или вода квадрокоптерът ще уведоми пилота си и ще продължи да кръжи на безопасна височина.

Режим Gesture

Режим Gesture

Режимът Gesture Ви позволява да си направите селфи от въздуха, без да използвате дистанционното управление на дрона. Необходимо е само да дадете знак с ръце на Phantom 4 Pro Obsidian и той ще стартира 3-секундно обратно отброяване, след което ще се сдобиете със селфи, за което всички ще Ви завидят.

Режим Sport и режим Tripod

Режим Sport и режим Tripod

Режимът Sport Ви дава възможност да ускорите Phantom 4 Pro Obsidian до невероятните 72км/ч, докато режимът Tripod прави точно обратното – ограничава скоростта на квадрокоптера до 7км/ч, за да Ви осигури оптимален контрол върху движенията на дрона при летене на закрито.

2 IMU сензора и 2 компаса за по-стабилен полет

2 IMU сензора и 2 компаса за по-стабилен полет

Дронът DJI Phantom 4 Pro Obsidian разполага с 2 IMU сензора и с 2 компаса. Квадрокоптерът непрекъснато сравнява данните, които получава от двете двойки сензори. Точността и достоверността на тази информация се проверява от усъвършенствани алгоритми. Ако бъдат открити недостоверни данни, то те се премахват от системата, като по този начин се гарантира стабилността на полета във всеки един момент.

Интелигентна батерия с по-голям капацитет

Интелигентна батерия с по-голям капацитет

Интелигентната батерия за Phantom 4 Pro Obsidian е с капацитет 5870mAh и може да Ви осигури максимално полетно време от 30 минути. В приложението DJI GO можете по всяко време да проверите оставащия живот на батерията, както и оставащото полетно време. Приложението DJI GO ще Ви предупреди и когато зарядът на батерията стигне до минималното необходимо ниво за безопасното връщане на дрона в точката му на излитане.

Приложението DJI GO

Приложението DJI GO

Приложението DJI GO Ви позволява да сменяте полетните режими, както и да управлявате камерата на дрона (в това число ISO, блендата, скоростта на затвора, форматът, в който ще се записват изображенията и видеоклиповете и др.). С помощта на приложението DJI GO можете лесно да проверите текущите данните за полета, както и състоянието на видеопредаването. Приложението DJI GO предоставя още възможност за бърза редакция и споделяне на заснетите кадри в социалните мрежи, както и възможност за предаване на видео в реално време във Facebook и YouTube. Освен това след всеки полет маршрутът и информацията за осъществения полет се записват в DJI GO акаунта Ви, за да имате достъп до тях по всяко време.

Техническа спецификация на дрон DJI Phantom 4 Pro
Дрон DJI Phantom 4 Pro Obsidian
Тегло (с батерия и пропелери) 1388 g
Диагонал (без пропелери) 350 mm
Макс. скорост на издигане S-mode: 6 m/s; P-mode: 5 m/s
Макс. скорост на снишаване S-mode: 4 m/s; P-mode: 3 m/s
Максимална скорост 72 kph (S-mode); 58 kph (A-mode); 50 kph (P-mode)
Макс. ъгъл при летене 42° (S-mode); 35° (A-mode); 25° (P-mode)
Макс. височина на излитане над морското равнище 6000 m
Макс. летателно време Приблизително 30 минути
Работна температура 0° to 40° C
Сателитно позициониране GPS/GLONASS
GPS точност при кръжене Вертикално: ±0.1 m (с Vision Positioning); ±0.5 m (с GPS)
Хоризонтално: ±0.3 m (с Vision Positioning); ±1.5 m (с GPS)
Vision Positioning система
Обхват на скоростта ≤50 kph при 2 m над земята
Обхват на височината 0 – 10 m
Работен обхват 0 – 10 m
Обхват на засичане на препетствия 0.7 – 30 m
FOV 60°(Horizontal), ±54°(Vertical)
Detection Frequency 10Hz
Operating Environment Surfaces with clear patterns and adequate lighting (> 15 lux)
Камера
Матрица 1" CMOS; Ефективни пиксели: 20M
Обектив FOV (Field of View) 84°, 8.8 mm / 24 mm (35 mm еквивалент), f/2.8 - f/11.
Автоматичен фокус от 1 m до ∞
ISO обхват Видео: 100 - 3200 (Авто); 100 - 6400 (Ръчно)
Снимки: 100 - 3200 (Авто); 100- 12800 (Ръчно)
Механичен затвор 8 - 1/2000 s
Електронен затвор 1/2000 - 1/8000 s
Резолюция на изображенията 3:2: 5472 × 3648
4:3: 4864 × 3648
16:9: 5472 × 3078
PIV резолюция ・4096 × 2160 (4096 × 2160 24/25/30/48/50p)
・3840 × 2160 (3840 × 2160 24/25/30/48/50/60p)
・2720 × 1530 (2720 × 1530 24/25/30/48/50/60p)
・1920 × 1080 (1920 × 1080 24/25/30/48/50/60/120p)
・1280 × 720 (1280 × 720 24/25/30/48/50/60/120p)
Режими на снимане Единичен кадър
Множество кадри: 3/5/7/10/14 кадъра
Автоматична експозиция в клин(AEB): 3/5 кадъра с 0.7EV стъпка
Интервал: 2/3/5/7/10/15/30/60 s
Резолюция на видеозаснемане H.265
・C4K:4096×2160 24/25/30p @100Mbps
・4K:3840×2160 24/25/30p @100Mbps
・2.7K:2720×1530 24/25/30p @65Mbps

2720×1530 48/50/60p @80Mbps
・FHD:1920×1080 24/25/30p @50Mbps

1920×1080 48/50/60p @65Mbps

1920×1080 120p @100Mbps

・HD: 1280×720 24/25/30p @25Mbps

1280×720 48/50/60p @35Mbps

1280×720 120p @60Mbps

H.264
・C4K:4096×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
・4K:3840×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
・2.7K:2720×1530 24/25/30p @80Mbps

2720×1530 48/50/60p @100Mbps
・FHD:1920×1080 24/25/30p @60Mbps

1920×1080 48/50/60 @80Mbps

1920×1080 120p @100Mbps
・HD: 1280×720 24/25/30p @30Mbps

1280×720 48/50/60p @45Mbps

1280×720 120p @80Mbps
Видео битрейт 100 Mbps
Поддържана файлова система FAT32 (≤ 32 GB); exFAT (> 32 GB)
Снимки JPEG, DNG (RAW), JPEG + DNG
Видео MP4/MOV (AVC / H.264;HEVC / H.265)
поддържание SD карти Micro SD, макс. капацитет: 128GB.
скорост на запис ≥15MB/s, клас 10 или UHS-1
Работна температура 0° до 40° C
Интелигентна батерия
Капацитет 5870 mAh
Напрежение 15.2 V
Тип LiPo 4S
Мощност 89.2 Wh
Тегло 468 g
Температура на зареждане -10° до 40° C
Макс. мощност при зареждане 100 W

19 други продукти в същата категория: