Дрон DJI Phantom 4 Pro

 • 4K/20MP камера с регулируема f/2.8 - f/11 бленда, механичен затвор и 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор.
 • Избягване на препятствия в четири посоки с обхват на предните и задните сензори от 30 метра.
 • Подобрена Lightbridge технология, поддържаща две честоти: 2.4GHz и 5.8GHz.
 • Множество интелигентни летателни режими: режим Draw, режим ActiveTrack, режим TapFly, режим Return to Home, режим Gesture, режим Sport и режим Tripod.
 • Максимален обхват на дистанционното: 3.5км (за Европа).
 • Максимална скорост: 72км/ч (20м/с).
 • Максимално време за полет: 30 минути.

Комплектът включва:

 • Дрон DJI Phantom 4 Pro с 4K/20MP камера.
 • Дистанционно управление за Phantom 4 Pro без дисплей.
 • 4 чифта пропелери.
 • Интелигентна батерия.
 • Зарядно за интелигентна батерия.
 • Захранващ кабел.
 • Скоба за стойката.
 • USB OTG кабел.
 • Micro USB кабел.
 • 16 GB microSD карта памет.
 • Кутия за транспортиране.
 • Ръководство за употреба.

Повече детайли

В наличност

3,299.00 лв. с ДДС

 • Без DJI Care
 • Едногодишен DJI Care Refresh

За България: безплатна доставка за всички поръчки над 500 лв. За всички останали страни: безплатна доставка за всички поръчки над 1500 лв.За България: безплатна доставка за поръчки над 500 лв. За всички останали страни: безплатна доставка за поръчки над 1500 лв.

Shipping Rates

Повече информация

Камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор.

Камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор

Дронът DJI Phantom 4 Pro е снабден с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор, регулируема f/2.8 - f/11 бленда и механичен затвор, благодарение на който се елиминира изкривяването на образите при снимане на бързодвижещи се обекти, както и при снимане, когато летите с висока скорост. С квадрокоптера DJI Phantom 4 Pro можете да снимате 4K видео с 60 кадъра в секунда с H.264 компресия, 4K видео с 30 кадъра в секунда с H.265 компресия, както и да правите зашеметяващи 20MP снимки.

Избягване на препятствия в четири посоки

Избягване на препятствия в четири посоки

FlightAutonomy системата на дрона DJI Phantom 4 Pro е снабдена с два допълнителни стерео Vision сензора с висока резолюция, разположени в задната част на квадрокоптера, както и с инфрачервени сензори, вградени в лявата и дясната част на корпуса му. Тези сензори, в комбинация с вече съществуващите сензори за виждане, разположени в долната и предната част на дрона, позволяват на Phantom 4 Pro да открива препятствия в 5 посоки и да избягва заплахите в четири посоки. Сензорите за виждане, разположени в предната и задната част на дрона, могат да засичат препятствия на разстояние от 30 метра, докато обхватът на инфрачервените сензори е 7 метра.

Дронът DJI Phantom 4 Pro разполага с подобрена Lightbridge технология

Подобрена Lightbridge технология

В дистанционното управление на дрона DJI Phantom 4 Pro е интегрирана подобрената Lightbridge технология за предаване на HD видео, която е с максимален обхват от 3.5км (за Европа) и поддържа две честоти за предаване на сигнала: 2.4GHz и 5.8GHz. При използване на 2.4GHz честота често се наблюдават смущения и забавяне на изображението, породени от клетъчните кули в градовете, Wi-Fi и др. В тези случаи възможността за превключване от 2.4GHz на 5.8GHz драстично увеличава надеждността и качеството на предаване. При включване, Phantom 4 Pro автоматично оценява местните нива на сигнала и избира честотата на предаване с най-ниски нива на смущения.

Режим Draw на дрон DJI Phantom 4 Pro

Режим Draw

Използвайки изцяло новия интелигентен режим на летене – режима Draw – можете буквално да начертаете с пръст маршрута на квадрокоптера върху дисплея на Вашия смартфон или таблет, и Phantom 4 Pro ще започне автоматично да следва този маршрут, позволявайки Ви да се концентрирате върху управлението на камерата.

Избягване на препятствия в четири посоки

Режим ActiveTrack

Режимът ActiveTrack позволява на дрона DJI Phantom 4 Pro да разпознава, следва и в същото време да заснема движещи се хора, животни и превозни средства. Новото при Phantom 4 Pro е, че режимът ActiveTrack идва в три варианта: Trace, Profile и Spotlight. В режим Trace Phantom 4 Pro лети пред или след проследявания обект, като в същото време автоматично избягва препятствията по пътя си. В режим Profile Phantom 4 Pro лети успоредно на проследявания обект под избрания от Вас ъгъл, за да го заснеме перфектно в профил. В режим Spotlight Phantom 4 Pro ще държи проследявания обект постоянно в кадър, докато Вие го насочвате по желания от Вас начин.

Режим TapFly

Режим TapFly

Режимът TapFly също идва в три нови варианта - TapFly Forward, TapFly Backward и TapFly Free. Когато използвате режима TapFly Forward, можете да посочите точка на дисплея, към която Phantom 4 Pro ще започне автоматично да лети. Когато използвате режима TapFly Backward, можете да посочите точка на дисплея, спрямо която дронът ще започне да се отдалечава. И в двата случая автоматичното избягване на препятствия работи. Режимът TapFly Free пък Ви позволява с едно докосване на дисплея да определите посоката, в която квадрокоптерът ще се движи, но в същото време да запазите контрола си върху камерата. В този режим автоматичното избягване на препятствия не е активно.

Режим Return to Home

Режим Return to Home

При активиране на режима Return to Home, дронът DJI Phantom 4 Pro може автоматично да подбере най-подходящия маршрут, за да се завърне в точката си на излитане, съобразявайки се с условията на околната среда. През цялото време Phantom 4 Pro записва своя маршрут, което му позволява да се завърне автоматично, като в същото време избягва пречките и препятствията, които е "видял" преди това.

При излитане Phantom 4 Pro прави снимка на земната повърхност под себе си, която в последствие сравнява със снимките на земната повърхност при своето завръщане, за да Ви позволи да кацнете там, откъдето сте излетяли. Преди да кацне, Phantom 4 Pro сканира периметъра под себе си, за да открие най-подходящото място за кацане. При откриване на препятствия или вода квадрокоптерът ще уведоми пилота си и ще продължи да кръжи на безопасна височина.

Режим Gesture

Режим Gesture

Режимът Gesture Ви позволява да си направите селфи от въздуха, без да използвате дистанционното управление на дрона. Необходимо е само да дадете знак с ръце на Phantom 4 Pro и той ще стартира 3-секундно обратно отброяване, след което ще се сдобиете със селфи, за което всички ще Ви завидят.

Режим Sport и режим Tripod

Режим Sport и режим Tripod

Режимът Sport Ви дава възможност да ускорите Phantom 4 Pro до невероятните 72км/ч, докато режимът Tripod прави точно обратното – ограничава скоростта на квадрокоптера до 7км/ч, за да Ви осигури оптимален контрол върху движенията на дрона при летене на закрито.

2 IMU сензора и 2 компаса за по-стабилен полет

2 IMU сензора и 2 компаса за по-стабилен полет

Дронът DJI Phantom 4 Pro разполага с 2 IMU сензора и с 2 компаса. Квадрокоптерът непрекъснато сравнява данните, които получава от двете двойки сензори. Точността и достоверността на тази информация се проверява от усъвършенствани алгоритми. Ако бъдат открити недостоверни данни, то те се премахват от системата, като по този начин се гарантира стабилността на полета във всеки един момент.

Интелигентна батерия с по-голям капацитет

Интелигентна батерия с по-голям капацитет

Интелигентната батерия за Phantom 4 Pro е с капацитет 5870mAh и може да Ви осигури максимално полетно време от 30 минути. В приложението DJI GO можете по всяко време да проверите оставащия живот на батерията, както и оставащото полетно време. Приложението DJI GO ще Ви предупреди и когато зарядът на батерията стигне до минималното необходимо ниво за безопасното връщане на дрона в точката му на излитане.

Приложението DJI GO

Приложението DJI GO

Приложението DJI GO Ви позволява да сменяте полетните режими, както и да управлявате камерата на дрона (в това число ISO, блендата, скоростта на затвора, форматът, в който ще се записват изображенията и видеоклиповете и др.). С помощта на приложението DJI GO можете лесно да проверите текущите данните за полета, както и състоянието на видеопредаването. Приложението DJI GO предоставя още възможност за бърза редакция и споделяне на заснетите кадри в социалните мрежи, както и възможност за предаване на видео в реално време във Facebook и YouTube. Освен това след всеки полет маршрутът и информацията за осъществения полет се записват в DJI GO акаунта Ви, за да имате достъп до тях по всяко време.

Техническа спецификация на дрон DJI Phantom 4 Pro
Дрон Phantom 4 Pro
Тегло (с батерия и пропелери) 1388 g
Диагонал (без пропелери) 350 mm
Макс. скорост на издигане S-mode: 6 m/s; P-mode: 5 m/s
Макс. скорост на снишаване S-mode: 4 m/s; P-mode: 3 m/s
Максимална скорост 72 kph (S-mode); 58 kph (A-mode); 50 kph (P-mode)
Макс. ъгъл при летене 42° (S-mode); 35° (A-mode); 25° (P-mode)
Макс. височина на излитане над морското равнище 6000 m
Макс. летателно време Приблизително 30 минути
Работна температура 0° to 40° C
Сателитно позициониране GPS/GLONASS
GPS точност при кръжене Вертикално: ±0.1 m (с Vision Positioning); ±0.5 m (с GPS)
Хоризонтално: ±0.3 m (с Vision Positioning); ±1.5 m (с GPS)
Vision Positioning система
Обхват на скоростта ≤50 kph при 2 m над земята
Обхват на височината 0 – 10 m
Работен обхват 0 – 10 m
Обхват на засичане на препетствия 0.7 – 30 m
FOV 60°(Horizontal), ±54°(Vertical)
Detection Frequency 10Hz
Operating Environment Surfaces with clear patterns and adequate lighting (> 15 lux)
Камера
Матрица 1" CMOS; Ефективни пиксели: 20M
Обектив FOV (Field of View) 84°, 8.8 mm / 24 mm (35 mm еквивалент), f/2.8 - f/11.
Автоматичен фокус от 1 m до ∞
ISO обхват Видео: 100 - 3200 (Авто); 100 - 6400 (Ръчно)
Снимки: 100 - 3200 (Авто); 100- 12800 (Ръчно)
Механичен затвор 8 - 1/2000 s
Електронен затвор 1/2000 - 1/8000 s
Резолюция на изображенията 3:2: 5472 × 3648
4:3: 4864 × 3648
16:9: 5472 × 3078
PIV резолюция ・4096 × 2160 (4096 × 2160 24/25/30/48/50p)
・3840 × 2160 (3840 × 2160 24/25/30/48/50/60p)
・2720 × 1530 (2720 × 1530 24/25/30/48/50/60p)
・1920 × 1080 (1920 × 1080 24/25/30/48/50/60/120p)
・1280 × 720 (1280 × 720 24/25/30/48/50/60/120p)
Режими на снимане Единичен кадър
Множество кадри: 3/5/7/10/14 кадъра
Автоматична експозиция в клин(AEB): 3/5 кадъра с 0.7EV стъпка
Интервал: 2/3/5/7/10/15/30/60 s
Резолюция на видеозаснемане H.265
・C4K:4096×2160 24/25/30p @100Mbps
・4K:3840×2160 24/25/30p @100Mbps
・2.7K:2720×1530 24/25/30p @65Mbps

2720×1530 48/50/60p @80Mbps
・FHD:1920×1080 24/25/30p @50Mbps

1920×1080 48/50/60p @65Mbps

1920×1080 120p @100Mbps

・HD: 1280×720 24/25/30p @25Mbps

1280×720 48/50/60p @35Mbps

1280×720 120p @60Mbps

H.264
・C4K:4096×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
・4K:3840×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
・2.7K:2720×1530 24/25/30p @80Mbps

2720×1530 48/50/60p @100Mbps
・FHD:1920×1080 24/25/30p @60Mbps

1920×1080 48/50/60 @80Mbps

1920×1080 120p @100Mbps
・HD: 1280×720 24/25/30p @30Mbps

1280×720 48/50/60p @45Mbps

1280×720 120p @80Mbps
Видео битрейт 100 Mbps
Поддържана файлова система FAT32 (≤ 32 GB); exFAT (> 32 GB)
Снимки JPEG, DNG (RAW), JPEG + DNG
Видео MP4/MOV (AVC / H.264;HEVC / H.265)
поддържание SD карти Micro SD, макс. капацитет: 128GB.
скорост на запис ≥15MB/s, клас 10 или UHS-1
Работна температура 0° to 40° C
Зарядно
Напрежение 17.4 V
Мощност 100 W
Стабилизираща стойка
Стабилизация 3-axis (pitch, roll, yaw)
Обхват на управление Pitch: -90° to +30°
Макс. скорост на въртене Pitch: 90°/s
Инфрачервена система
Обхват на сензорите 0.2 – 7 m
FOV 70° (Horizontal), ±10° (Vertical)
Честота 10 Hz
Работна среда Повърхност с дифузно отражение,
над 8% (като стени, дървета, хора и др.)
Дистанционно управление
Работна честота 2.400 - 2.483 GHz and 5.725 - 5.825 GHz
Обхват 2.400 GHz - 2.483 GHz
FCC: 7km;
CE: 3.5km;
SRRC: 4 km;
5.725 GHz - 5.825 GHz
FCC: 7km;
CE: 2 km;
SRRC: 4 km;
Работна температура 0° to 40° C
Батерия 6000mAh LiPo 2S

Мощност на предавателя (EIRP)

2.400 GHz - 2.483 GHz
FCC: 26 dBm; CE: 17 dBm; SRRC: 20 dBm
5.725 GHz - 5.825 GHz
FCC: 28 dBm; CE: 14 dBm; SRRC: 20 dBm
Работно напрежение 1.2 A @7.4 V
Видео изходи GL300E: HDMI,USB
GL300F: USB
Държач за мобилно устройство GL300E: Вградено устройство (5.5" екран, 1920×1080,
1000 cd/m2, Android, 4G RAM+16G ROM)
GL300F: Таблети и смартфони
Интелигентна батерия
Капацитет 5870 mAh
Напрежение 15.2 V
Тип LiPo 4S
Мощност 89.2 Wh
Тегло 468 g
Температура на зареждане -10° to 40° C
Макс. мощност при зареждане 100 W

Мнения

Напишете Вашето мнение

Дрон DJI Phantom 4 Pro

Дрон DJI Phantom 4 Pro

 • 4K/20MP камера с регулируема f/2.8 - f/11 бленда, механичен затвор и 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор.
 • Избягване на препятствия в четири посоки с обхват на предните и задните сензори от 30 метра.
 • Подобрена Lightbridge технология, поддържаща две честоти: 2.4GHz и 5.8GHz.
 • Множество интелигентни летателни режими: режим Draw, режим ActiveTrack, режим TapFly, режим Return to Home, режим Gesture, режим Sport и режим Tripod.
 • Максимален обхват на дистанционното: 3.5км (за Европа).
 • Максимална скорост: 72км/ч (20м/с).
 • Максимално време за полет: 30 минути.

Комплектът включва:

 • Дрон DJI Phantom 4 Pro с 4K/20MP камера.
 • Дистанционно управление за Phantom 4 Pro без дисплей.
 • 4 чифта пропелери.
 • Интелигентна батерия.
 • Зарядно за интелигентна батерия.
 • Захранващ кабел.
 • Скоба за стойката.
 • USB OTG кабел.
 • Micro USB кабел.
 • 16 GB microSD карта памет.
 • Кутия за транспортиране.
 • Ръководство за употреба.

Напишете Вашето мнение

30 други продукти в същата категория:

За сваляне

DJI Phantom 4 Pro/Pro Plus

Упътване за DJI Phantom 4 Pro/Pro Plus на английски език

За сваляне (18.48M)

Упътване за DJI Phantom 4 Pro

Упътване за DJI Phantom 4 Pro/Pro Plus на български език

За сваляне (20.88M)