Нов Дрон DJI Phantom 4 RTK + Мобилна станция DJI D-RTK 2

Дрон DJI Phantom 4 RTK SE + Мобилна станция DJI D-RTK 2

В наличност

Характеристики на дрон Phantom 4 RTK:

  • RTK модул;
  • 1-инчов CMOS сензор;
  • Приложение GS RTK;
  • TimeSync;
  • OcuSync технология;

Характеристики на Мобилна станция DJI D-RTK 2:

  • Поддъжка на различни сигнали: GPS, GLONASS, Beidou, GALILEO;
  • Диференцирани данни в реално време;
  • Възможност за едновременно свързване на до 5 дистанционни управления;
  • Ниво на защита IP67;
  • Карбонов корпус;

Често задавани въпроси за дрон Phantom 4 RTK.

Повече детайли

16,800.00 лв. с ДДС

Кредитен модул УниКредит
Кредитен модул Париба лични финанси
на 6 вноски по 2889.68 лв.

Вземи желания продукт сега, избери подходяща за теб схема на изплащане:

Не е нужно да избираш, може да имаш всичко!
Купи на равни вноски стоки от 100 до 30000 лв., избери най-подходящата за теб вноска.
С TBI Pay, пазаруването е лесно, гъвкаво и напълно онлайн.
Контролът е в твоите ръце, не чакай.
Пазарувай!

Виж схемите, които предлагаме
Добави в количката
Заяви и купи сега
Откажи
Доставка

За България: безплатна доставка над 500 лв.

Интелигентно визуализиране с дрон Phantom 4 RTK

Интелигентно визуализиране с дрон Phantom 4 RTK

Phantom 4 RTK e най-компактният и прецизен дрон за картографиране на ниска височина.

Картографиране от ново поколение с Phantom 4 RTK

Картографиране от ново поколение с Phantom 4 RTK

DJI са преосмислили технологията на дрона си из основи, революционизирайки системата, за да постигнат нов стандарт за точност при дроновете Phantom 4 RTK, които предлагат данни с точност до сантиметър, същевременно изисквайки по-малко точки за наземно управление.

Система за позициониране с точност до сантиметър

Система за позициониране с точност до сантиметър

Новият RTK модул е интегриран директно в дрона Phantom 4 RTK и предоставя реалновременна информация за позиционирането с точност до сантиметър. Позициониран точно под RTK приемника се намира GNSS модул, инсталиран за да поддържа полетната стабилност в региони със слаб сигнал като гъсто населени градове. Комбинирайки двата модула, Phantom 4 RTK оптимизира безопасността на полета, като същевременно гарантира възможно най-точните данни за сложни проучвания, картографиране и проверки на работните процеси.

Phantom 4 RTK може да се пригоди за всеки вид задача, като дава възможност за свързване с D-RTK 2 мобилната станция, NTRIP (Network Transport of RTCM via Internet Protocol), използвайки 4G модем или WiFi, или да съхранява данните за Post Processed Kinematics (PPK).

Събиране на точни данни с TimeSync

Събиране на точни данни с TimeSync

За да се възползва изцяло от позициониращите модули на Phantom 4 RTK, новата система TimeSync синхронизира непрекъснато контролера на полета, камерата и RTK модула. Допълнително към това TimeSync гарантира, че всяка една снимка използва най-точните метаданни и фиксира данните за позициониране към центъра на CMOS сензора - оптимизирайки резултатите от фотограметричните методи и позволява на изображението да реализира информация за позициониране с точност до сантиметър.

Прецизна система за визуализиране

Прецизна система за визуализиране

Уловете най-добрата информация за изображението с 1-инчовия, 20 мегапикселов CMOS сензор. Механичният затвор прави заданията за картографиране или заснемането на обикновени данни безпроблемно, докато дронът се движи, а Вие правите снимки без риск от размазване на изображението. Благодарение на високата резолюция, Phantom 4 RTK може да постигне примерна дистанция от земята (Ground Sample Distance) от 2.74 см при височина на полета от 100 метра надморска височина. За да се гарантира, че всеки дрон Phantom 4 RTK предлага несравнима точност, всеки един обектив на камерата преминава през строг процес на калибриране, при който се измерват радиални и тангенциални изкривявания. Натрупаните параметри на изкривяване се запазват в метаданните на всяко изображение, което позволява софтуерът за последваща обработка да коригира кадрите уникално за всеки един от потребителите.

Приложение за целево полетно планиране

Приложение за целево полетно планиране

Новото GS RTK приложение позволява на пилотите да контролират по-интелигентно своите дронове Phantom 4 RTK с двата планиращи режима – Фотограметрия и Маршрутен полет. Тези планиращи режими позволяват пилотите да задават маршрут за полет на дрона, да коригират скоростта, надморската височина, настройктие камерата и по този начин предлагат автоматизирано картографиране или инспектиране на съответния работен процес.

Приложението GS RTK е изградено за удобство на потребителите и поради това разполага с набор от функции, създадени за специфични процеси по картографиране и инспекция. Приложението може да зарежда KML Area файлове директно за предварително планиране на полет, разполага със специален режим за приоритет на затвора на камерата, който поддържа еднаква експозиция във всички кадри и силна алармена сигнализация, която да предупреждава пилотите за неблагоприятни условия.

Поддръжка на Mobile SDК

Поддръжка на Mobile SDК

Phantom 4 RTK е съвместим с DJI Mobile SDK, разрешавайки автоматизиране и персонализиране на функциите на дрона през мобилни устройства.

Предаване на видео в реално време с OcuSync

Насладете се на стабилния и надежден HD сигнал за поточно видео на разстояние до 7000м, чудесен за картографиране на по-големи месности.

Започнете да картографирате днес

Започнете да картографирате днес

С вграденото приложение за планиране на полета (GS RTK) и лесния метод за събиране на RTK данни (RTK Network или D-RTK 2 Мобилна станция), пилотите имат пълната възможност за правене на проучвания, картографиране или инспектиране и всичко това с несравнима лекота.

Мобилна станция DJI D-RTK 2 с високопрецизен GNSS приемник

Мобилната станция D-RTK 2 е обновеният и високопрецизен GNSS приемник на DJI, поддържащ всички големи глобални сателитно-навигационни системи и предоставящ корекции в реално време, генериращи информация за позициониране с точност до сантиметър.

Позициониране с точност до сантиметър

Centimeter-Level Positioning

Мобилната станция D-RTK 2 поддържа изцяло съответните сигнали: GPS, GLONASS, Beidou и GALILEO. Бърза и лесна за настройване, мобилната станция D-RTK 2 предоставя диференцирана информация за дронове в реално време, като целта е да се постигне позициониране, даващо точност до сантиметър. Вградената високочестотна антена гарантира по-добро приемане на сигнала от повече сателити, дори и когато има налични смущения.

Останете свързани за всяка една мисия

Останете свързани за всяка една мисия

Мобилната станция поддържа комуникация чрез 4G, OcuSync, WiFi и LAN, осигурявайки стабилна и непрекъсната поточност на информация, независимо от приложението. До 5 дистанционни управления* могат да бъдат едновременно свързани към D-RTK 2. Това прави координираните операции с няколко дрона лесни за изпълнение.
*MG-1P и Phantom 4 RTK стандартни дистанционни управления.

Здравина, на която можете да се доверите

Здравина, на която можете да се доверите

Включвайки ниво на защита IP67 и олекотения корпус от карбонви нишки, мобиланта станция D-RTK 2 е лесно-преносима и готова за всякакви мисии, без значение от тяхната трудност. Вградените IMU наблюдават движенията и калибрират сензорите за наклон, известявайки пилота за всякакви нередности по време на мисията, като така рискове се намаляват до минимум.

Подходящото решение

Мобилната станция D-RTK 2 е съвместима с Дрон Phantom 4 RTK и Дрон MG-1P RTK. Тя може да бъде използвана и като непрекъснато работеща референтна станция (CORS), предоставяйки информация за позициониране с висока прецизност в обхвата на базовата станция, правейки я идеално устройство за проследяване, въздушна инспекция, агрокултурата или за всякакви други приложения.

Техническа спецификация на дрон DJI Phantom 4 RTK
Дрон DJI Phantom 4 RTK
Тегло (с батерия и пропелери)1391 g
Диагонал350 mm
Максимална височина на излитане (над морското равнище)6000 m
Максимална скорост на издигане6 m/s (автоматичен полет); 5 m/s (ръчно управление).
Максимална скорост на снишаване3 m/s
Максамилна скорост50 км/ч (P-mode)
58 км/ч (A-mode)
Максимално летателно времеПриблизително 30 минути
Работна температура0° до 40℃
Работна честота2.400 GHz до 2.483 GHz (Европа, Япония, Корея)
5.725 GHz до 5.850 GHz (САЩ, Китай)
Мощност при предаване (EIRP)2.4 GHz
CECE (Европа) / MIC (Япония) / KCC (Корея) :< 20 dBm

5.8 GHz
SRRC(Китай) / FCC(САЩ)/(Тайван, Китай):< 26 dBm
Обхват на точността при кръженеRTK е активира и функционира правилно:
Вертикално: ±0.1 m; Хоризонтално: ±0.1 m.

RTK е активиран
Вертикално: ±0.1 m (с включена система за позициониране); ± 0.5 m (с GNSS позициониране).
Хоризонтално: ±0.3m (с GNSS позициониране); ±1.5 m (с GNSS позициониране).
Изместване на изображениетоПозицията на центъра на камерата се намира в една равнина с фазовия център на D-RTK антената за абсолютна прецизност.
Функции за картографиране
Точност при картографиране**Точността на картографиране отговаря на изискванията на ASPRS стандартите за точност за цифрова ортофотография (клас III).
**Точността зависи от околните светлини, височината на дрона, използвания софтуер за картографиране и други фактори при снимане.
Ground Sample Distance(GSD)(H/36.5) cm/pixel. H означава, че височината на дрона е релативна към сниманата сцена.
Ефективност на придобиване на данниМаксимална работна площ от приблизително 1000 m² за един полет (на височина 182m, т.е. GSD е приблизително 5cm/pixel), отговаря на изискванията на ASPRS стандартите за точност за цифрова ортофотография (клас III).
Система за позициониране
Скорост≤50 kph при 2 m над земята с подходящо осветление
Обхват на височината0 - 10 m
Работен обхват0 - 10 m
Обхват за засичане на препятствия0.7-30 m
FOVПредна / Задна: 60° (хоризонтално), ±27° (вертикално).
Долна: 70° (предна или задна), 50° (лява или дясна).
Честота при сканиранеПредна/Задна: 10 Hz;
Долна: 20 Hz
Работна средаПовърхности с ясна шарка и адекватна осветеност (> 15 lux)
Камера
Матрица1" CMOS; Ефективни пиксели: 20M
ОбективFOV 84°;8.8 mm; (35 mm еквивалент: 24 mm);
f/2.8 - f/11, автоматичен фокус от 1 m до ∞
ISO ОбхватВидео: 100-3200 (Авто); 100-6400 (Ръчно);

Photo:100-3200 (Авто); 100-12800 (Ръчно)
Механичен затвор8 - 1/2000 s
Електронен затвор8 - 1/8000 s
Резолюция на изображенията4864×3648(4:3)
5472×3648(3:2)
Резолюция на видеоH.264,4K:3840×2160 30p
Формат на изображениятаJPEG
Видео форматMOV
Поддържана файлова системаFAT32(≤ 32 GB)
exFAT(> 32 GB)
Поддържани SD картиMicroSD, макс.капацитет: 128GB, клас 10 или UHS-1 ≥ 15 MB/s
Работна температура0° до 40℃
Интелигентна батерия за дрона
Капацитет5870mAh
Напрежение15.2V
ТипLiPo 4S
Мощност89.2 Wh
Тегло468 g
Температура за зареждане-10° до 40℃
Макс. мощност при зареждане160W
Интелигентна батерия за дистанционното управление
Капацитет4920mAh
Напрежение7.6V
ТипLiPo 2S
Мощност37.39Wh
Работна температура-20° до 40℃
Интелигентен хъб за зареждане на батерии
Входящо напрежение17.3 - 26.2 V
Изходящо напрежение8.7 V,6 A;5 V,2 A
Работна температура5° до 40℃
GNSS
Едночестотен, високочувствителен GNSS модул

GPS + BeiDou + Galileo*(Азия);
GPS + GLONASS + Galileo*(други региони).
Честота:
GPS:L1/L2;
GLONASS:L1/L2;
BeiDou:B1/B2;
Galileo*:E1/E5a

First-Fixed Time:< 50 s

Точност при позициониране:

Вертикална 1.5 cm + 1 ppm*(RMS);
Хоризонтална 1 cm + 1 ppm*(RMS);
*1 ppm означава, че при грешка има увеличение от 1mm за всеки 1km на движение на дрона.

Стабилизираща стойка
Стабилизация3-осна (tilt, roll, yaw)
Обхват на управление-90° до +30°
Макс. регулируема скорост на ъгъла90°/s
Ъглов вибрационен обхват±0.02°
Инфрачервена система
Обхват на сензорите0.2 - 7 m
FOV70° (Хоризонтално)
±10° (Вертикално)
Честота10 Hz
ЧестотаПовърхност с дифузно отражение над 8% (като стени, дървета, хора и др.)
Дистанционно управление
Работна честота2.400 GHz-2.483 GHz (Европа, Япония и Корея)
5.725 GHz-5.850 GHz (САЩ и Китай)
Мощност на предавателя (EIRP)2.4 GHz
CE / MIC / KCC:< 20 dBm

5.8 GHz
SRRC / FCC:< 26 dBm
ОбхватFCC:4.3 mi(7 km);
SRRC / CE / MIC / KCC:5 km (без препятствия или смущения)
Консумация на енергия16 W
Дисплей5.5-инчов екран, 1920×1080, 1000 cd/m², Android OS
Памет: 4G RAM + 16G ROM
Работна температура0° до 40℃
Захранващ адаптер
Напрежение17.4V
Мощност100W
1.Дpoн Рhаntоm 4 RТК х1
2.Диcтaнциoннo yпpaвлeниe х1
3.Пропелери (чифт) х4
4.Интелигентна батерия за дрон Phantom 4 RTK х2
5.АС захранващ адаптер х2
6.АС захранващ кабел х2
7.Интелигентна батерия (WВ37) х3
8.Хъб за зареждане на батерия (WВ37) х2
9.Куфар за пренасяне х1
10.UЅВ-С ОТG кабел х2
11.UЅВ-С кабел х2
12.D-RТК 2 корпус х1
13.Удължaвaщ ce пpът х1
14.Кутия за съхранение на батерия х1
15.Държач за смартфон х1
16.Модем x1

17 други продукти в същата категория: